Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погнаха собствениците на изоставени коли

Снимка: БГНЕС

Започнаха проверки за изоставени и излезли от употреба автомобили в Търговище. През юли контрольорите на Общината са установили 94 такива коли. Това са моторни превозни средства, които са без или със стари номера или пък не са преминали технически преглед през последните две години. Много от тях с години стоят в междублоковите пространства и по улиците и затрудняват движението и паркирането в съответните райони.

На собствениците, за които е установено, че притежават изоставени превозни средства, ще бъдат издадени предписания за доброволно освобождаване на заетите площи до 3 месеца. Автомобилът може да се премести в имот частна собственост или да се предаде за скрап. Ако собствениците на автомобилите не ги потърсят и не изпълнят предписанията, следва принудително преместване и разкомплектоване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Моторист загина при катастрофа

Мотоциклетист е загинал при пътен инцидент на пътя София-Варна. Това съобщават от търговищката полиция. Катастрофата е станала във вторник на пътя след село Пролаз в посока Омуртаг. При изкачване на наклон 48-годишният шофьор е изгубил контрол над моторното превозно средство. В резултат на това моторът се е блъснал в мантинелата отляво на пътя и..

публикувано на 25.09.24 в 09:33
Община Попово

Шествие в памет на Момчил

Мирно шествие в памет на Момчил Георгиев организират в Попово близки и приятели на младежа.  24-годишният Момчил загина при катастрофира с мотоциклета си край Попово в началото на април тази година. Родителите на младия мъж са убедени, че инцидентът не е само пътно произшествие.  "Нашата цел е всички хора да разберат и прокуратурата в големите..

публикувано на 25.09.24 в 08:54

Нов временен кмет на Омуртаг

Радостина Дончева е новият временно изпълняващ длъжността кмет на община Омуртаг. Тя беше избрана на извънредно заседание на Общинския съвет, съобщи БТА. Досега Дончева беше заместник-кмет на общината.  До назначаване на временен кмет в Омуртаг се стигна, тъй като настоящият в.и.д. кмет на общината Джунейт Йонузов е кандидат за кмет на община..

публикувано на 24.09.24 в 16:12

Бъдеще за децата

Семейства и деца от община Опака получават комплексни грижи за повишаване на благосъстоянието. Дейностите са по проекта „Бъдеще за децата“ и в него са включени общо 108 деца на различна възраст, съобщава БТА.  Проектът подкрепя семействата в отглеждането на децата, като ги стимулира във всички сфери на живота. Целта е да се подобри връзката дете..

публикувано на 24.09.24 в 09:23

Ново оборудване в кухнята

Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище, съобщават от общинската администрация. По-голямата част от средствата от 43 560 лв. са осигурени от фонда „Социална закрила“, а близо 4000 от тях са общински пари.  Новото оборудване ще повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за..

публикувано на 20.09.24 в 11:51

Безплатни прегледи в "Солигена"

Безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания започват от 26 септември в Медицинския център „Солигена“ в Търговище. От тях могат да се възползват абсолютно здрави хора, които искат профилактично да проверят състоянието си. Кампанията ще продължи до 10 ноември.  Финансирането е  по Националната програма за превенция на..

публикувано на 20.09.24 в 09:27

Работилница за маджун

Демонстрация за правене на маджун от захарно сорго ще представят днес и утре в търговищкото село Надарево. Работилницата се организира от фондация „Ботаника лайф“ и е част от инициативите за подкрепа на биологичното земеделие у нас. Приготвянето на петмез е стара, забравена, дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България,..

публикувано на 20.09.24 в 09:14