Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проучване сред работодателите

Агенцията по заетостта стартира второто за тази година проучване сред работодателите за потребностите им от работна сила. До 17 септември те могат директно в on-line анкетен формуляр да посочат обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях кадри. Ще се анкетират работодатели с различни характеристики за териториален обхват, икономическа дейност, големина и вид на предприятието. Целта е да се получи информация за търсените от бизнеса през следващите 12 месеца професии, компетентности и умения на работната сила. Работодателите могат да посочат и очакванията си за необходимите след 3 години кадри, професионални направления или области на висшето и средното образование.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Частични и нови избори за местна власт

Нови избори за кмет се провеждат днес в община Омуртаг. Мястото си оспорват четирима кандидати. Двама кандидати, издигнати от политически партии и двама независими са в битка за гласовете на избирателите в общината. Сред тях е и доскорошният кмет. Той беше отстранен след като с решение на Върховният административен съд (ВАС) местния вот в общината от..

публикувано на 20.10.24 в 07:40

Слънчева, но студена неделя

Между 0° и 4° бяха температрите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен температурата бе 1°, атмосферното налягане 1003 хектопаскала – много по-високо от средното за месеца, слабо ще се повишава, а относителната влажност на въздуха – 96%. И днес ще преобладава слънчево, но сравнително студено за октомври време. Сутринта във вътрешността..

публикувано на 20.10.24 в 07:40

Готови за кметски избори в Шуменско

Над 40 полицейски служители са ангажирани преди и по време на провеждането на частични избори за кметове в селата Висока поляна, община Хитрино, и Ясенково, община Венец. Изборите ще се проведат утре, на 20 октомври, седмица преди извънредните парламентарни избори.  Секциите вече са под полицейска охрана. Предприети са всички необходими мерки за..

публикувано на 19.10.24 в 17:25

Благотворителен базар

"Специално бурканче – за специален човек" – така се нарича Благотворителният базар, организиран от Ученическия съвет на СУ "Христо Ботев" в гр. Тутракан. Различни продукти – сладка, туршии и лютеница – приготвени от учениците и техните родители, предлагат на базара. Събраните средства са предназначени за изграждане на купол за..

публикувано на 19.10.24 в 12:14
мрежата от пояси

Застрашени са полезащитните горски пояси

Нужна е нова политика и промяна в нормативната база и финансирането в сектор „Гори“, за да бъде възстановена мрежата от изсъхналите полезащитни горски пояси. Създаването на 1 декар нов полезащитен пояс струва 4116 лв., а приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията. Данните изнесе зам.-директорът..

публикувано на 19.10.24 в 11:36

Слънчево и студено в събота

В 6:00 ч. тази сутрин измерените температури в Североизточна България са: 0 градуса в Шумен и Търговище, 2 градуса в Русе и 3 градуса в Разград и Силистра. В Шумен атмосферното налягане е 1000 хектопаскала – много по-високо от средното за месеца (993.1), слабо ще се повишава; относителната влажност на въздуха е 94%. И днес ще преобладава..

публикувано на 19.10.24 в 07:06

Вдигат завесата на театралната афера

Започват разпити по аферата с източването на средства от театрите. Пред магистратите в Пловдив ще застанат около 30 души, които са били наети на фиктивни трудови договори. Това съобщава БНТ. Предстои и разпит на служители от финансовата дирекция на Министерството на културата, ангажирани с плащанията. 410 хиляди лева, които бяха източени от..

публикувано на 18.10.24 в 08:17