Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязаха Европейския ден на езиците

Снимка: РБ "Проф. Боян Пенев"

Петокласници от ОУ „Васил Левски" отбелязаха  Европейския ден на езиците. 26 септември е обявен за ден за насърчаване на изучаването на езици в РБ „Проф. Боян Пенев” в Разград. 

Децата, които се бяха подготвили с фрази на различни европейски езици, участваха в интерактивни езикови игри, отгатваха произхода на популярни чужди думи и научиха интересни факти за различните езици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подхвърлената змия била препарирана

Досъдебно производство ръководи Районна прокуратура в Разград във връзка със случай на подхвърлена змия в сградата на общината.  Радио Шумен припомня, че вчера двама мъже са посетили гише за плащане на данъци и такси в община Разград, като на тръгване оставили на видно място змия. Това е уплашило общинските служители, които са сигнализирали за..

публикувано на 06.06.24 в 15:18

Мерки срещу ново свличане

Мерки срещу ново свличане на кални маси по пътя Разград - Самуил бяха обсъдени на среща при изпълняващата длъжността областен управител на Разградска област Надя Йорданова днес. Припомняме, че голям участък от пътя беше затворен на 4 юни, тъй като бе покрит с наноси, вследствие на проливния дъжд.  Участъкът все още не е в добро състояние, заяви кметът..

публикувано на 06.06.24 в 14:38

Мъж удари служител на Енергото

52-годишен мъж от село Гецово е задържан за причинена телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения. Човекът бил отчетник към "Енерго Про"..  Около 11:00 часа вчера мъжът ударил с твърд предмет 24-годишния служител. Пострадалият е ударен с дъска по лакътя в опит да се защити, а после и по гърба. По случая е..

публикувано на 06.06.24 в 11:16

Пиян катастрофира с колело

Пиян велосипедист катастрофира. Преди това задържал насила мъж в свой имот. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътния инцидент е получен около 14:00 часа вчера. На мястото на произшествието до разклона за село Горичево е намерен в безпомощно състояние 29-годишен мъж. Пострадалият е транспортиран до болницата в Разград, където след..

публикувано на 06.06.24 в 11:08

Измама по имейл

33-годишна жена от Разград е била измамена чрез имейл, съобщават от разградската полиция. На 4 юни потърпевшата получила в електронната си поща линк, където да актуализира личните си данни и данните на дебитната си карта. След като го направила, от сметката й били източени 4000 лв.  Жената установила кражбата на 5 юни и сигнализирала в полицията. По..

публикувано на 06.06.24 в 09:59

Ученически игри в Разград

Финалите на „Ученическите игри 2024“ по баскетбол и волейбол за момичета от 5 до 7 клас откри зам.-кметът на община Разград Елка Неделчева. В спортна зала „Абритус“ ще се провеждат баскетболните мачове. Срещите по волейбол са във физкултурния салон на Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“. Според предварителната програма, срещите продължават цял ден..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

Панорама на гимназиите

Панорама на средното образование организира днес в Кубрат, а на 11 юни в Исперих, Регионалното управление на образованието в Разград. Целта е да се подпомогне кариерното ориентиране на учениците и създаване на равен достъп до качествено образование.  Утвърденият държавен план-прием за средните училища в област Разград е 38 паралелки – 24..

публикувано на 06.06.24 в 08:52