Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха най-трогателните истории на конкурса

2
Снимка: Община Русе

Отличиха фаворитите от Националния конкурс за къс разказ „Мостове“. Тази година темата, по която писаха участниците, беше „Разкажи ми своята история!“. Конкурсът се организира от Дамски писателски клуб „Фортуна“ и Клуб „Мечтание“, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

В конкурса не се присъждат парични награди. Победилите получават участие в сборник.

През 2018 г. в надпреварата участваха 49 разказа от цяла България. Имаше изпратени творби от автори, живеещи в Малта, Германия и Англия. Журито отличи 10 разказа, които ще бъдат включени в сборника. Те ще бъдат допълнени от още 8 творби. Наградите ще се връчват официално едновременно с представянето на сборника през месец април 2019 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Да, господин премиер“ за 120-ти път

Кръстьо Лафазанов, Мариан Бачев, Тони Минасян, Елица Костова, Константин Икономов и Николай Стоименов в спектакъла „Да, господин премиер“ са първите, които ще излязат на сцената на комедийния фестивал „Тодор „Колев“, който се открива днес в Шумен.  Режисьор е Борис Панкин. Спектакълът има своето битие в театъра „Адриана Будевска“ в Бургас, в..

публикувано на 25.06.24 в 17:27
Незабравимият Тодор Колев

Шумен става сцена

В продължение на седмица Шумен влиза във фестивалното вълнение на форума за спектакли на името на Тодор Колев, оставил незабравима следа в киното, театъра, телевизията, радиото и музиката. Днес се вдига завесата на Първия комедиен фестивал, носещ неговото име. В различни светове ще потопят зрителите 9-те спектакъла, включени в програмата. Освен..

публикувано на 25.06.24 в 08:10

Премълчаният Иван Грозев

Истинският човек разбира само една свобода и само едно право -  да изпълни дълга си. Недейте дава в ръцете на слепеца факел, казва Шилер, защото той ще подпали къщите на хората. Недейте дава свобода и права-власт на егоистичната човешка личност, за да не ви докара най-големи бедствия и катастрофи. Преди всичко преобразете тази личност и я..

публикувано на 24.06.24 в 17:24

Изкуство от тонове камък

Шуменското плато над града се превръща в територия на талантливи скулптори и фотографи в следващите дни. В понеделник вечерта ще бъде открито второто Национално биенале по скулптура „Шуменско плато“, а съвсем скоро край майсторите с длетата ще започнат да щракат и фотоапарати. Тази година община Шумен като организатор обединява двете културни..

публикувано на 24.06.24 в 15:44
Драматичен театър „Сава Огнянов”, Русе

Вдигат театралната завеса

Бюрхан Керим, Деян Ангелов и Михаил Цанков са тримата финалисти в предстоящото издание на националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров 2024“. Той ще се проведе в Русе от днес (18.06.) до 22 юни с подкрепата на община Русе по програма „Култура“. В него участват млади режисьори на възраст до 35 години, които имат концепции за спектакъл..

публикувано на 18.06.24 в 08:24

Шест дни сълзи и смях

Билети за първите три дни на Комедийния театрален фестивал на името на Тодор Колев в Шумен няма. Пропускът за спектаклите е на символична цена от 5 лева, като все още места могат да се намерят само за последните дни.  Програмата на форума представи на пресконференция екипът, който подготвя първото издание на фестивала - директорът на ДКТ „Васил Друмев“..

публикувано на 17.06.24 в 14:55

Отличия за шуменски хор

Награда „Бъдещето на Европа“ получи представителният хор при шуменското средно училище „Сава Доброплодни“ на 12-ия Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик. Това каза за Радио Шумен диригентът на формацията Христина Денчева. Призът е за най-добре представилия се детски хор и е придружен с парична премия.  Христина Денчева заслужи..

публикувано на 16.06.24 в 09:50