Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 години скаутски клуб „Мадарски конник“

Скаутският клуб „Мадарски конник“ в Шумен чества 10 години от създаването си. Празникът ще започне от 17 ч. днес в зала „Телепол“ на булевард „Ришки проход“ № 193. Ще има и коледен благотворителен базар, на който ще се продават традиционните скаутски бисквити. С набраните средства ще се купи алпийска екипировка за заниманията на децата и младежите. На тържеството днес ще бъдат наградени и изявени скаути и техни приятели, помагали през годините.

Над 150 деца членуват в шуменския клуб, а доброволците са около 100. "Голяма част от родителите на децата участват като доброволци, така се създава усещането за едно голямо семейство", каза един от председателите на Управителния съвет на клуб "Мадарски конник" Добромир Драев. "При нас скаутите израстват, получават образование, което няма къде другаде да получат, а също се научават да бъдат самостоятелни - нещо, което ще им помага през целия живот", допълни той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кола се обърна в канавка

Лек автомобил "Фолксваген Поло" е катастрофирал вчера преди пътен възел Белокопитово. Това съобщават от шуменската полиция. На място са пратени екипи на пожарната и пътна полиция в Шумен. Заварили преобърнат в канавката лек автомобил. Пътниците и водачът били извън колата, с леки наранявания.  Спасителният екип обезопасил автомобила и пътното платно...

публикувано на 04.06.24 в 10:42

Част от Шумен без вода

Днес в Шумен няма да има водоподаване в района от бул. „Ришки проход“ до Дивизията. Това съобщават от ВиК - Шумен. Причина е възникнала авария на бул. „Мадара“ №15.  Водоподаването ще бъде възстановено след отстраняване на аварията. Водното дружество не се ангажира с час. 

публикувано на 04.06.24 в 09:58
Язовир

Къпането забранено!

Заповед за забрана за къпане в необезопасени язовири е издадена от кмета на община Шумен проф. Христо Христов във връзка с настъпването на летния сезон.  Ограничението важи за обекти, общинска собственост. За обезопасяването на водните площи ще бъдат поставени забранителни табели.  Контролът по поставянето им и подновяването на старите ще се..

публикувано на 04.06.24 в 09:33
РИМ - Шумен

Научна конференция в Шумен

Над 50 доклада на различна историческа и археологическа тематика ще бъдат представени на деветата национална конференция „Пътуване към България“. Тя започва днес в Шумен.  В продължение на два дни докладчици от различни университети и музеи в страната ще дискутират по теми, свързани със Средновековието и античността. Тази година се залага на силното..

публикувано на 04.06.24 в 08:31

Прекършени дървета в Шуменско

Два сигнала са получени в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен снощи по време на бурята. Двата са за паднали дървета на пътното платно, съобщават от шуменската полиция. Единият е приет в 20:43, съобщено било за паднало дърво на пътя между селата Салманово и Мараш. Вторият сигнал е приет пет минути..

публикувано на 04.06.24 в 08:13

Пари за бул. "Ришки проход"

С пари от държавния бюджет ще бъде финансирана подмяната на водопровода по шуменския булевард „Ришки проход“. Това каза кметът проф. Христо Христов. Откритите проблеми с подземната инфраструктура бавят преасфалтирането на една от входно-изходните артерии.  „Нашето искане мина през Народното събрание, предстои подписване на споразумение с Министерството..

публикувано на 03.06.24 в 15:10

Издирват 88-годишен мъж

Шуменската полиция издирва Ахмед Хамдиев Ахмедов на 88 години. Мъжът е в неизвестност от 31 май. Напуснал дома си на ул. “Самара“ в Шумен. Трудно подвижен е, но контактен.  Няма информация за дрехите, с които е бил облечен, но носи очила и винаги е със синя шапка и бастун. Висок е около 165 см, със зелени очи, продълговато мургаво лице.  От..

публикувано на 03.06.24 в 14:41