Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в Североизтока

Снимка: БГНЕС

Пътищата от републиканската пътна мрежа в Североизточна България са проходими при зимни условия, съобщават от Областните пътни управления. Видимостта навсякъде е добра. Пътните настилки на места са мокри, но обработени срещу заледяване. В прохода "Боаза" до село Пролаз по пътя София - Варна има опасност от падащи камъни, напомнят от пътната служба в Търговище.

Ришкият и Котленският проход са отворени.​ От Агенция „Пътна инфраструктура” призовават шофьорите да карат с повишено внимание и скорост, съобразена с метеорологичната обстановка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Христо Христов - кмет на община Шумен

Приемен ден на кмета

Кметът на Шумен Христо Христов ще има приемен ден днес. Срещата с градоначалника е от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация.  От 10:00 до 13:00 часа приемни за граждани в кабинетите си ще имат ресорните заместник-кметове, секретарят на общината и главният архитект.  От 10:00 часа в стая 317 в общината приемен ден ще има и председателят..

публикувано на 30.09.24 в 08:48

Актуализират бюджета на Лозница

Общинските съвети в разградските общини Лозница и Кубрат ще заседават днес.  Докладните, които предстои да обсъдят и гласуват съветниците в Лозница, са десет. По-голямата част от тях са свързани с продажба на поземлени имоти и една за отдаване под наем на имоти, които са общинска собственост. Една от внесените от кмета Севгин Шукри докладни е за..

публикувано на 30.09.24 в 08:45

Хайгашод Агасян ще пее за децата

Известният композитор и изпълнител Хайгашод Агасян ще бъде гост на детската публика от Шумен. Концертът с любими негови детски песни ще се проведе днес - 30 септември, от 13.00 часа в концертната зала на НЧ „Добри Войников-1856“. Събитието е посветено на 75 години от създаването на детския отдел на библиотеката към читалището. Входът е..

публикувано на 30.09.24 в 08:39

Студено и дъждовно

Под влияние на преминаващ добре изразен студен фронт, времето чувствително ще се влоши. С умерен, временно и силен вятър от северозапад ще нахлува много по-студен въздух. Ще е облачно и дъждовно, временно с гръмотевици и рязко усилване на вятъра. Не са изключени и локални градушки. На много места в Североизточна България, валежите ще са интензивни, със..

публикувано на 30.09.24 в 05:00

Без ток днес

Търговище Днес от 8:30 до 16:30 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на част от с. Черковна (клиенти, захранени от СТП-2: ул. "Волга", ул. "Козлодуй", ул. "Бузлуджа", ул. "Марица", ул. "Захари Стоянов", ул. "Аврам Топалов"), общ. Търговище. Шумен От 9:00 до 17:00 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с...

публикувано на 30.09.24 в 04:52

Времето през новата седмица

В понеделник с умерен, временно и силен вятър от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Ще остане облачно и дъждовно. Все още на много места валежите ще са интензивни, със значителни сумарни количества, но по-късно те постепенно ще отслабнат. Температурите ще са почти без дневен ход – преобладаващи между 10° и 15°. Още през следващата..

публикувано на 29.09.24 в 15:06

Факелът на мира премина през Русе

Близо 50 участници от цял свят преминаха днес през Русе като част от международната инициатива "Пробег на мира", в която се включи и Община Русе. Те изминаха пътя от Вазата в Парка на младежта до площад „Свобода“, където предадоха горещия факел на мира – символ на глобалната кауза.  В щафетното бягане се включиха както русенски състезатели от..

публикувано на 29.09.24 в 14:42