Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарко и Ромина Тасевски в клип на Мери бойс бенд

Мери бойс бенд
Снимка: Мери бойс бенд

В началото на февруари с концерт музикантите от Мери бойс бенд  отбелязаха рождения ден на групата. Бяха представени новият сингъл "До края на света" и акустична негова версия. Показани бяха и кадри от заснет нов клип. В него участват популярният бивш футболист на ПФК "Левски" и настоящ играч на "Славия" Дарко Тасевски и съпругата му Ромина Андонова, която е Мис България за 2010 г.

Какво място във всичко това играе любовта може да чуете от разговора с Мария Мутафчиева – Мери.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Големият театър в малкия град

Театралните празници „Дни на големия театър в малкия град“ ще се проведат за 26-ти път в Търговище. От днес (5 юни) до 3 юли на сцената на Драматичния театър ще излязат любими български актьори и изпълнители. Театралния форум ще открие Камен Донев, който днес ще представи моноспектакъла "Лекция № 2 - “Възгледите на един учител за всеобщата..

публикувано на 05.06.24 в 09:01

Покана за концерт

Шумен посреща лятото с концерт на Смесен хор „Родни звуци“ с диригент проф. д-р Николай Андриянов, Ваня Джамбазова на пиано и студенти от Шуменския университет.  От 18.00 часа в концертната зала на читалище „Добри Войников“ в Шумен ще звучат произведения от западно-европейската духовна класика, песни от различни забавни жанрове и български маршове...

публикувано на 05.06.24 в 08:46

За изкуствата в библиотеката

С научен форум днес и утре Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище ще отбележи 160-тата годишнина от библиотечното дело и 65-тата годишнина от нейното създаване. Специалистите в културната институция са подготвили кръгла маса на тема „Изкуствата в библиотеката - средство за ефективна колаборация в дигиталната ера“. Само преди..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

За пътя и безпътицата в „Пойни птици“

Война, мир, насилие и безпътица са темите, които роденият в Шумен поет Владислав Христов извежда на преден план в новата си книга „Пойни птици“. Това е седмата поред поетична книга на Владислав Христов, затвърждаваща името му като eдно от най-значимите в съвременната българска лирика.  Текстовете в книгата засягат широк кръг от проблеми, свързани със..

публикувано на 31.05.24 в 08:47
Михаил Вешим

Среща с автограф

Писателят Михаил Вешим ще гостува в Шумен на 30 май, четвъртък, от 18.00 часа в зала „Сава Доброплодни“ на НЧ „Добри Войников-1856“. Той ще представи най-новата си книга „Стари хипари и нови разкази“. В сборника са включени някои от познатите морски разкази на автора и осем нови истории, пропити със звън на китари, среднощни къпания и носталгия...

публикувано на 28.05.24 в 09:06
РБ

Представят алманаха "Златоструй"

28-ят брой на алманаха "Златоструй" ще бъде представен днес в шуменската Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Това съобщава БТА, като цитира Кънчо Енчев, който е редактор на годишника на Дружеството на шуменските писатели. В 110 страници са представени текстове от 42 души, от които само седем или осем не са от Шумен, казва Енчев и допълва,..

публикувано на 27.05.24 в 08:56

Книгите на Възраждането ни

Един от най-богатите фондове със старопечатни издания в българска библиотека се намира в Русе. В Регионалната библиотека  „Любен Каравелов“ има близо 2000 екземпляра, отпечатани между 1806 и 1878 г.  По голямата част от колекцията е събрана от дарения, като например 257 старопечатни книги са дарени от русенския книжар Никола Даков.  Ценен екземпляр..

публикувано на 24.05.24 в 11:00