Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговище с обновен спортен комплекс

5
Снимка: Община Търговище

Тържествен водосвет бе отслужен днес в спортния комплекс на улица „Христо Ботев“ в Търговище, който бе обновен с държавно целево финансиране.

На водосвета присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, Цветан Цветанов – зам.-председател на партия ГЕРБ, народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Община Търговище, треньори и спортисти от Търговище.

Кметът д-р Димитров благодари на правителството за отпуснатите средствата в размер на 850 000 лв. за ремонта. „Днес е един хубав ден за Търговище. След всички инфраструктурни обекти, които реализирахме, успяхме да ремонтираме и спортната зала. Когато станах кмет, обещах на спортистите, че тази зала ще я бъде. Много не вярваха, но ние доказахме, че можем да се справим, въпреки всички трудности, през които минахме“, заяви кметът д-р Димитров.

Цветан Цветанов поздрави Общината за условията, които е създала за спортистите. „Пазете това, което е изградено, за да можете заедно с вашите треньори пълноценно и ежедневно да полагате усилия да станете бъдещите шампиони на България, Европа и света“, се обърна към спортистите Цветанов.

Изявената състезателка по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева, която провежда подготовката си в залата, благодари на Общината и правителството за оказаната подкрепа и изкази своето удовлетворение от извършения ремонт.

Със заложените дейности по рехабилитацията на комплекса бяха реализирани мерки за енергийна ефективност. Подменени са дограмата и всички инсталации. Изградена е нова отоплителна система. Ремонтирани са подовите настилки, санитарните възли, а всички помещения са боядисани. Изградена е и рампа за хора с увреждания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Забраниха брането на липов цвят

Заповед за забрана на брането на липов цвят издаде кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров. Според нея, не е позволено и рязането, чупенето на клони и увреждането на дърветата, както и смитането на липовия прашец и ползването му за търговия.  Контролът в рамките на града се осъществява от Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни..

публикувано на 07.06.24 в 08:51
Община Попово

Кухня и столова за деца

К ухня и столова са изградени в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Центъра за обществена подкрепа в Попово, информира БТА. Чрез подобряване на материално-техническата база се осигурят условия за здравословно хранене и придобиване на умения за самостоятелен живот на потребителите, обясни директорът на структурата..

публикувано на 07.06.24 в 08:47

Обновяват спортна зала

Обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта на спортна зала „Иван Ангелов“ обяви община Търговище, съобщиха от администрацията.  Заложените дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода 1959-1964 година. Предвидени са мерки за повишаване на енергийната ефективност – ще бъде подменена дограмата и..

публикувано на 07.06.24 в 08:44

Преглед по време на ваканция

Имаме право да получим медицинска помощ от всеки личен лекар, зъболекар или лечебно заведение в България, ако сме здравноосигурени. За това напомнят от Райнната здравна каса в Търговище в сезона на отпуските. За децата до 18 години неотложната медицинска помощ е безплатна, възрастните заплащат потребителска такса от 2 лв.и 90ст. и 1 лв. за..

публикувано на 07.06.24 в 08:30

Обновяват детски кътове

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище.  Реновирана е комбинираната площадка до блок № 41 в квартал „Запад“ 2. Старите настилки са подменени. Монтирани са и нови съоръжения за игра, поставена е и тенис маса. Нова е и оградата около зоната за игра.  Следващата площадка, която ще бъде обновена, е тази на ул. „Скопие“. Там вече се..

публикувано на 05.06.24 в 08:24

Спасиха три малки кълвача

Три малки птичета от вида кълвач са били спасени от служители на пожарната в Търговище, съобщават от търговищката полиция. Огнеборците се отзовали на получен на 2 юни сигнал за опасно надвиснал голям клон на дърво на ул. „Палаузов“ в областния град. При пристигането на място те установили, че клонът вече се бил отчупил и паднал в двора на жилищен..

публикувано на 03.06.24 в 11:10

Вземат мерки срещу пожари

Община Търговище засилва мерките за пожарна безопасност преди и по време на жътвената кампания. Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров се забраняват паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в посевите и на разстояние по-малко от 50 метра от тях.  Не се позволяват също също изгарянето на стърнищата и други..

публикувано на 03.06.24 в 09:03