Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 милион за улици в Попово

Снимка: Община Попово

Над 1 000 000 лева ще бъдат инвестирани в ремонт на улици в Попово.

До дни започва обновяването на две основни улици в града – „Дряновска“ и „Братя Миладинови“, съобщи Йорданка Георгиева, ръководител „Проекти“ в Община Попово. Предвидено е асфалтиране на участъците, подмяна на бордюрите, повдигане на уличните шахти, полагане на нова пътна маркировка.

Заделени са 170 000 лева от бюджета на Общината за кърпежи на 32 улици. Очаква се агенция „Пътна инфраструктура“ да отпусне 31 000 лева за ремонт на участъци от третокласната републиканската пътна мрежа в селата в община Попово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Извозват строителни отпадъци

11 констативни протокола за изхвърляне на строителни материали са съставени в община Търговище от началото на юни. Всички нарушители са премахнали отпадъците и глоби не са налагани. Санкциите са в размер на до 100 лв. за физическите лица и до 1000 лв. за юридическите лица. Община Търговище осигурява безплатна услуга за извозване на..

публикувано на 27.06.24 в 09:23
Гюрсел Хасанов - областен управител на Търговище

Нов областен управител на Търговище

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Той е икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 година до момента е директор на общинско предприятие в Търговище. Хасанов бе назначен с решение на служебното правителство, което назначи четирима..

публикувано на 27.06.24 в 09:08

Актуализират капиталовите разходи

Актуализация на списъка за капиталови разходи за 2024 година е първата точка от дневния ред на сесията в Търговище.  Съветниците се очаква да одобрят Годишния доклад за наблюдение на изпълнението на Плана за интегрирано развитие на община Търговище за периода 2021 – 2027 година. Ще бъде направен и отчет за изпълнение решенията на Общинския..

публикувано на 27.06.24 в 08:22

Синьо лято в Търговище

Летни образователни, творчески и терапевтични занимания организират в Комплекса за здравно-социални услуги в Търговище. Инициативата се провежда за първа година в рамките на новата услуга „Обучение за придобиване на умения“.  Заниманията са за деца от 2 до 10 години. Целта е да придобият социални умения за работа в група и да се улесни адаптацията в..

публикувано на 26.06.24 в 09:28

Нов кмет в село Голямо Градище

На първи тур на вота на 23 юни е избран кметът на село Голямо Градище, община Опака.  Това показва решението на Общинска избирателна комисия- Опака.  Айнур Алиева от ДПС е получила 264 действителни гласа.

публикувано на 24.06.24 в 05:42

Избраха Хайрие Мехмед в село Тръбач

Хайрие Мехмед е новият кмет на лознишкото село Тръбач.  Тя е избрана на  първи тур с 82 действителни гласа, показва решението на Общинската избирателна комисия-Лозница.  Хайрие Мехмед, издигната от ДПС беше единствен кандидат за кметския пост, свободен след кончината на редовно избрания кмет.  Избирателната активност в село Тръбач достигна 63%.

публикувано на 24.06.24 в 05:04

Търговище в дъното по заплати

1620 лева е средната брутна работна заплата в Търговищка област за първото тримесечие на годината, отчитат от статистиката.  По този показател регионът е на 20-о място в страната. Месечната сума е с близо 600 лева по-ниска от средната за страната.  В Търговищко най-високи са средните месечни заплати на наетите във „Финансови и застрахователни..

публикувано на 20.06.24 в 09:06