Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава обновяването на стадиона

Съботният ден отново събра доброволци на стадиона във Велики Преслав за работа по започналото обновяване на спортната база. Днес усилията на групата са концентрирани при втория вход на стадиона. Младежите са премахнали храсти и друга растителност, а професионалист по заварки и рязане на метали възстановява порталната врата. Част от счупените дървени пейки на зрителните трибуни са премахнати, за да започне монтаж на новите седалки. Припомняме, че материалите са осигурени със средства от общината, а ръчният и машинният труд се полагат от доброволци със собствена техника. На стадиона ще се работи още един месец.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Пъргавелче“ в Барселона

Детският танцов ансамбъл „Пъргавелче“ с главен художествен ръководител и хореограф Роза Чанова представи българското танцово наследство на Международния фолклорен фестивал в Лор де Мар – Барселона, Испания. Малките „пъргавелчета“ са селектирани сред многобройните ансамбли от цял свят, желаещи да се включат в програмата. Заедно с тях на..

публикувано на 24.09.24 в 15:02

Гуцанов начело на "БСП - Обединена левица"

Борислав Гуцанов повежда листата на “БСП - Обединена левица” в Шумен за предсрочните парламентарни избори. Днес широкото ляво обединение подаде документите си в РИК.  Гуцанов водеше листата и на вота през юни, когато социалистите успяха да си върнат загубения мандат в областта. Второ място в листата поема проф. Катя Кайрякова,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46

Измамиха мъж в интернет

С парична сума от 1860 лева бил измамен в интернет 32-годишен мъж от Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Мъжът направил поръчка за закупуване на домакински уред чрез мобилно приложение. Бил подмамен да предостави номера на банковата си карта и пин кода, като малко по-късно установил, че от сметката му липсва сумата от 1862 лева...

публикувано на 24.09.24 в 14:33

Поредна измама по телефона

72-годишна жена от село Венец е била измамена с пари и злато. Тя пропътувала 180 км, за да ги даде на ало измамници. Това съобщават от шуменската полиция. На 20 септември около 10:00 часа жената получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се представил за адвокат. Казал, че синът й бил задържан като виновен участник в пътнотранспортно..

публикувано на 24.09.24 в 13:23

Моторист пострада тежко

52-годишен мъж от Кюстендил е с опасност за живота след пътнотранспортно произшествие на АМ “Хемус“. Това съобщават от шуменската полиция. Около 17:55 часа при движение на мокра настилка водач на мотоциклет "Хонда" с кюстендилска регистрация загубил контрол и паднал на пътното платно. Бил ударен от водач на лек автомобил "Ситроен Ксара“, който не..

публикувано на 24.09.24 в 12:13

Мотоциклетист се заби в ограда

36-годишен мотоциклетист от село Ивански е пострадал при пътнотранспортно произшествие, съобщават от шуменската полиция.  Пътният инцидент станал минути след полунощ на 23 септември. При управление на мотоциклет „Кавазаки“ в село Ветрище мъжът загубил контрол и се ударил в ограда на къща.  Водачът е откаран за преглед в шуменската болница, където е..

публикувано на 24.09.24 в 12:05

Поход на Шуменското плато

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ на 28 септември, събота. Инициативата е по повод Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември. Походът е насрочен за 10:00 часа, а началната точка е Летния информационен център на ДПП „Шуменско плато“, който се намира на паркинга до..

публикувано на 24.09.24 в 11:54