Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тютюнопроизводители протестираха

Близо 100 тютюнопроизводители от Североизточна България блокираха за час главния път Шумен – Силистра в района на каолиновското село Пристое. Хората настояват да си получат парите, които от 2016г. им дължи гръцка фирма за изкупена суровина. Семействата имат да получават от дружеството между 1 700 и 13 000 лв, казаха протестиращите пред репортер на Радио Шумен. Към  исканията им председателят на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите Асен Кичуков добави и несъгласието да се плащат данъци за получените субсидии от 2013 година насам. Стопаните се надяват премиерът Бойко Борисов да се намеси за решаване на проблемите им. Движението на блокирания път вече е възстановено, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Шумен. Оттам уточниха, че протестът не е бил разрешен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

2000 посетиха "Бисерна"

Около 2000 туристи са разгледали пещера „Бисерна“ от април до момента. На 29 и 30 юни са последните дни за сезона, в които природният феномен може да бъде разгледан. През тази година се наблюдава засилен интерес към „Бисерна“ от организирани групи туристи и ученици. Някои от посещенията на децата бяха съчетани с походи и уроци за прилепите,..

публикувано на 26.06.24 в 15:17

Камера с изкуствен интелект на пътя

Нова камера, която снима автомобили с превишена скорост от разстояние 150 метра, бе представена от инспектор Йордан Жеков. Той е представител на сектор "Пътна полиция" към Областна дирекция на МВР - Шумен. Съоръжението снима нарушители и моментално изпраща снимките в сървър с информация за превишената скорост и регистрационния номер на автомобила...

публикувано на 26.06.24 в 14:15

Автомобил горя по ранина

Автомобил горя вчера в центъра на село Близнаци. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожара е приет вчера в 07:39 часа. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН - Шумен. При пристигане на място станало ясно, че гори "Фолксваген Лупо“ с шуменска регистрация.  Пламъците били погасени с помощта на водоноска, собственост..

публикувано на 26.06.24 в 09:59

Отново пиян водач

59-годишен мъж бил установен да шофира след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена малко след 15:00 часа вчера в село Църквица. Служители на РУ- Каолиново спрели водач на лек автомобил "Фолксваген". Мъжът лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, отчетени са 1,79 промила. Задържан бил за срок до 24 часа в..

публикувано на 26.06.24 в 09:49

Солени глоби за плакатите

10 дни след изтичането на законоустановения срок за отстраняване на предизборни агитационни материали, плакати на ПП „Възраждане“ не са премахнати в Шумен, показа репортерска проверка на Радио Шумен.  Партиите и коалициите, които не спазят изискването на ЦИК и оставят своите материали, подлежат на санкция в размер от 1000 до 5000 лв.  Днес..

публикувано на 26.06.24 в 09:23
Архив 2023 г.

Кампания срещу дрогата

Кампания, озаглавена „Доказателствата са ясни: инвестирайте в превенцията“, започва Превантивно-информационният център в Шумен. Събитието ще се проведе на входа на Градската градина между 10:00 и 12:00 часа с открита приемна за граждани.  Партньори на инициативата са Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция и Българският младежки..

публикувано на 26.06.24 в 08:55
Град Шумен

Започва екокампания в Шумен

Информационна кампания във връзка с изхвърлянето на едрогабаритни и строителни отпадъци започва община Шумен. Това каза екологът в Общинското предприятие "Чистота" Юлияна Иванова. "Нашата цел с тази кампания е първо да оптимизираме графиците, да оптимизираме начина на изхвърляне така, че да бъдат улеснени гражданите на Шумен, както и да бъде улеснена..

публикувано на 26.06.24 в 08:40