Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Любими руски песни“ в Разград

Руслан Мъйнов гостува днес в Разград с концерта си „Любими руски песни“. В НЧ „Развитие 1869“ ще бъдат изпълнени хитове от руски филми, цигански романси и любими мелодии на няколко поколения.

"Над 140 са концертите, които сме направили за близо 6 години", казва Мъйнов.

  Концертът „Любими руски песни“ с участието на Руслан Мъйнов започва от 19 ч. в Стария театър на Разград. Заедно с него свирят и музикантите от Държавния симфоничен оркестър в Шумен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
„Уроците на Блага“

Най-добрият български филм

Филмът на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ бе обявен за най-добър български филм на Националните филмови награди „Васил Гендов“, съобщават от Съюза на българските филмови дейци. Наградите бяха връчени снощи на церемония в Народния театър.  Филмът, който основно беше сниман в Шумен, получи и наградата за най-добра главна женска роля. Актрисата..

публикувано на 17.05.24 в 13:20

Българският театър диша и живее

Селектираните спектакли в „Друмевите театрални празници“ в Шумен са били разнообразни като драматургичен материал и жанрово представяне, заяви на заключителната пресконференция днес председателят на журито проф. Пенко Господинов. Според него, по общото мнение на всички участници в журито и тази година не е имало непоставен текст за пиеса, който..

публикувано на 17.05.24 в 11:41

Награди за най-добрите

Константин Соколов, Николай Тошков и Недялко Стефанов си поделиха Наградата за мъжка роля за участието им в спектакъла "Ботушът" в тридесет и третото издание на фестивала „Друмеви театрални празници“ в Шумен, съобщава БТА. За женска роля беше отличена Гергана Змийчарова за спектакъла "Гимнастика за бременни".  Наградата за сценография беше присъдена..

публикувано на 17.05.24 в 08:19
Неда Соколовска

Безводието влиза в театъра

В последния ден от фестивала „Друмеви театрални празници“ в Шумен ще бъде показано и представление, резултат от творческата лаборатория на режисьорката Неда Соколовска. Темата, която тя е избрала за документалния си спектакъл, е „Без вода“. В дните на фестивала актьори от шуменския театър събираха обществени реакции по проблема и личните..

публикувано на 16.05.24 в 15:32

Духът на Търговище

Ако искате да видите и усетите духа на Търговище, а нямате време да се разходите по всичките му улици, посетете Арт галерията на Регионалната библиотека „Петър Стъпов“. Там от тази седмица на едно място са събрани най-емблематичните сгради на Търговище. Възрожденски и от по-ново време, в пълния си чар, запечатани в картините на Цончо Денев...

публикувано на 16.05.24 в 14:37

Китаристът на Ку-Ку бенд в Шумен

Шуменската публика отново ще има шанса да чуе изпълнението на един от най-добрите китаристи в България. Името на Цветан Недялков е популярно покрай участието му в Ку-Ку бенд, но музикантът има и своя кариера. Освен в България, той изнася концерти и в Лондон, Мадрид, Солун, Бостън, Чикаго, Лос Анджелис, Лас Вегас, Маями, Торонто, Орландо...

публикувано на 16.05.24 в 14:26
Драматичен театър „Сава Огнянов”, Русе

По-евтино на театър

В края на театралния сезон ДТ „Сава Огнянов“ – Русе ще намали цените на билетите само на каса като комплимент към своята вярна публика. По този начин трупата се включва към активностите в програмата на 19-тото издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“, организирано от община Русе.  Всички посетители на изложението в деня на откриването..

публикувано на 16.05.24 в 08:34