Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуални влакове

Снимка: БДЖ

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство, съобщават от БДЖ.  Информация за потребителя за пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с железопътен транспорт.

Още през февруари екипът на БДЖ стартира кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март се сключи лицензирано споразумение с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете. Поради мащабите на данните за разписанието се изискваше време за тестване от тяхна страна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС в Североизтока е за единство

За единство и заедност се обявяват в декларации, приети на заседания снощи, Областните съвети на ДПС в Североизтока. Документите са публикувани на страниците на партийните организации във Фейсбук. Областният съвет на ДПС в Шумен застава зад единството на партията и подкрепя почетния председател Ахмед Доган и лидера на движението Делян..

публикувано на 05.07.24 в 13:59

Шестима напуснаха ПГ на "Величие"

Шестима депутати от "Величие" са подали заявление за напускане на парламентарната група. Това са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така на практика парламентарната група се разпада и престава да съществува, тъй като изискването, за да бъде формирана група, е да има минимум 10 народни..

публикувано на 05.07.24 в 11:10

145 години МВР

МВР отбелязва 145 години от създаването си днес. Тържествената церемония ще започне в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци. При храм-паметникa "Александър Невски" ще бъде подредена специализирана техника, която служители ползват в ежедневната си работа. В 10:30 часа пред Паметника..

публикувано на 05.07.24 в 09:11

Търсят нов механизъм

Здравната каса и фармацевтите търсят нов механизъм, по който да се плащат на аптеките изпълнените рецепти за безплатните лекарства. Днес разговорите продължават.  Ако не се изработи нова формула, това създава опасност Здравната каса да изпадне в невъзможност изобщо да плаща на аптеките. Още вчера от там предупредиха, че разходите са скочили..

публикувано на 05.07.24 в 09:04

Времето днес

Между 18 и 20 градуса е температурата на въздуха в в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 20 градуса. Атмосферното налягане е 985 хПа, а относителната влажност на въздуха е 67%. Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа  умерен северен вятър, който..

публикувано на 05.07.24 в 06:40

Адреси без ток

В Шуменска област от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато захранването в село Браничево- улиците "Септември", "Дунав", "Добри Войников", "Рила", "Плиска", "Демокрация","Цар Калроян", "Иван Вазов","Никола Вапцаров", в района на с. Хан Крум– местност "Паметника"- ТП "Първи подем",..

публикувано на 05.07.24 в 06:07

Помощи за ученици

До 15 октомври в дирекциите „Социално подпомагане“ в страната се приемат заявления за отпускане на еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в първи и осми клас, и за ученици, които продължават обучението си във втори, трети и четвърти клас. Сумата се изплаща на два пъти – 50 на сто от размера се предоставя след влизане в сила на заповедта за..

публикувано на 04.07.24 в 08:49