Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да унищожават прасета в Разградско

Снимка: Областна администрация - Разград

Няма разпореждане да се унищожават прасетата по населените места в Разградска област. Това увери областният управител на Разград Гюнай Хюсмен на информационна среща, организирана от Министерството на земеделието, храните и горите и Областната дирекция „Земеделие“.

Той препоръча на гражданите да заколят сами прасетата, които отглеждат в стопанства от типа „заден двор“. При установяване на зараза в региона унищожаването ще се наложи да бъде извършено от ветеринарните служби, припомни Хюсмен. Областният управител изрази категоричната си позиция, че няма да допусне политизирането на темата на територията на региона. Според него, сериозната опасност над страната е унищожаване на цял бранш- свиневъдството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европа - общо наследство

Традиционните Дни на културно-историческото наследство започват в Исперих започват, информира БТА. За поредна година Историческият музей се включва в това европейско движение под мотото „Европа – общо наследство“.  Тази година дните преминават под знака на 40-годишнината на Историческия музей в лудогорския град.  На 26 и 27 септември..

публикувано на 25.09.24 в 12:49

Възрастна жена даде 9000 на измамници

87-годишна жена от Лозница станала жертва на телефонна измама. Това съобщават от разградската полиция. Около 8.00 часа на 23 септември тя получила обаждане от непознат номер, в което жена й съобщила, че дължи 35 000 лв за изразходвана електроенергия. Час по-късно последвало второ обаждане от мъж, който обиждал и заплашвал потърпевшата, подтиквайки я..

публикувано на 25.09.24 в 10:54

Купуват медицинска апаратура

ДКЦ I - Разград ще закупи със собствени средства дигитална мамографска система за около 200 000 лева. Решението е гласувано на общинска сесия в Разград, съобщиха от общинската администрация. Настоящият мамограф е закупен преди 18 години и тогава е бил втора употреба, обясни управителят на здравното заведение д-р Николай Денев. Той увери, че..

публикувано на 25.09.24 в 08:23

С коктейл от дрога зад волана

Лек автомобил „Ситроен С3“ е спрян около 00.15 часа на 24 септември по бул. „Априлско въстание“ в Разград.  В хода на полицейската проверка 36-годишният водач е изпробван с дръг тест, който отчел резултат, положителен на амфетамин, метаамфетамин и метадон.  Шофьорът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 24.09.24 в 09:40

Формират групи в забавачките

10 докладни записки ще включва дневният ред на Общинския съвет на сесията в Разград, който се провежда днес от 13:30 часа.  Съветниците ще обсъдят възможността на ДКЦ I - Разград да купи със собствени средства дигитална мамографска система на стойност около 200 000 лева. Настоящият мамограф е закупен преди 18 години и тогава е бил втора употреба. Той..

публикувано на 24.09.24 в 09:14

Кубрат почете независимостта

Жителите на Кубрат отпразнуваха 116-та годишнина от обявяването на независимостта на България. Този важен исторически момент, който се е случил на 22 септември 1908 г., бе почетен пред паметника на загиналите във войните в центъра на Кубрат.  В тържеството участваха представители на местната общественост, ученици, жители и гости на града. В..

публикувано на 20.09.24 в 15:29

Откриха незаконно оръжие

40-годишен мъж от Завет е задържан за притежание на незаконно оръжие. Това съобщават от разградската полиция. При полицейска проверка, извършена около 17:00 часа на 19 септември, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 31 ловни боеприпаса, газ-сигнален пистолет „Екол“ и 7 броя патрони за него.  Мъжът не притежава надлежно..

публикувано на 20.09.24 в 10:57