Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

In memoriam

Снимка: kmeta.bg

На 58-годишна възраст почина Валентин Савчев, един от изтъкнатите треньори по баскетбол в Шумен, спортен деятел и общественик.

В последните години Савчев ръководеше Ученическата спортна школа "Хан Крум", която през 2019 г. чества 50-годишен юбилей.

Погребението ще бъде в петък от 12 ч. в гробищния парк на Шумен.

"Мир на душата Ви, тренер!". Това написаха във Фейсбук пораснали вече състезатели от бившия баскетболен отбор на Шумен "Фикосота".

Екипът на Радио Шумен изказва искрените си съболезнования на семейството на Валентин Савчев, който често гостува в предаванията на медията и бе наш добър приятел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови апарати в МБАЛ-Попово

Болницата в Попово ще разполага с нова техника.  Като дарение от Нидерландия е получен мамограф. С  помощта на общината е закупен и нов рентгенов апарат, с който се извършват не само графии, но и скопии. В лечебното заведение се извършва ремонт на лабораторията и рентгеновите кабинети.  Очаква се мамографът и рентгеновият апарат да обслужват..

публикувано на 20.05.24 в 14:25
Къща музей

Награди за отличници

За 20-та поредна година най-достойните зрелостници от шуменските училища ще получат отличия, които са знак за високи постижения, отличен успех, за проявено усърдие и упорит труд. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „Почетен знак с лента“ носи цветовете на знамето на Шумен. 13 зрелостници ще бъдат наградени днес като отличници и първенци..

публикувано на 20.05.24 в 14:19

Учители и директори с награди

Шестима учители и директори на учебни заведения от Русенско ще бъдат удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Церемонията ще се състои на 21 май от 14.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка..

публикувано на 20.05.24 в 13:42
Град Шумен

Промени в движението

Във връзка с честването на 24 май се въвеждат временни промени в организацията на движението в Шумен.  Временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства, както следва: ·   на 24 май и 25 май от 8.00 до 20.00 часа по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“; ·   на 24 май -   от 8.30 до..

публикувано на 20.05.24 в 11:57

Пътуваща изложба пред театъра

Националната пътуваща изложба “100 години Инър Уийл” ще бъде открита днес пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. На нея ще бъдат показани постиженията и проектите на една от най-големите доброволни организации на жени в света.  След това събитие Сдружение „Инер Уийл" - Клуб Шумен официално ще направи дарение на община Шумен на две..

публикувано на 20.05.24 в 08:27

Велоалея в парка

Доброволци от Велики Преслав и от международната младежка фондация „Оупън Спейс” започнаха изграждането на велоалея за децата на Велики Преслав. Тя се намира в градския парк и е почти готова за използване, предстои официално откриване. Това каза за Радио Шумен директорът на фондацията Пепа Пенева.  Велоалаеята се подготвя след обсъждане с деца и младежи..

публикувано на 20.05.24 в 08:22

Шумен срещу насилието над животни

Шуменци протестираха днес срещу насилието над животни. Събитието се състоя пред съдебната палата в града и е част от националния протест, който се проведе в страната. Като защитници на животните се противопоставяме на зачестилите прояви на малтретиране и бруталност, каза за Радио Шумен председателят на Дружеството за защита на животните Марияна..

публикувано на 19.05.24 в 15:43