Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезщетенията изплатени

Снимка: Областна администрация - Разград

Приключи изплащането на средства за дезинфекция на собствениците на прасета в Разградско, които са ги заклали във връзка с превенцията на африканската чума по свинете. Това беше съобщено на днешното заседание на Областната епизоотична комисия.

По 300 лв. са получили 319 души. Беше обсъден допълнителен списък със 100 имена на собственици на прасета, които са заклали животните си, но са пропуснали срока за подаване на заявления за подпомагане. Беше решено ветеринарите и общинските управи да извършат съвместни проверки на тези стопани и след обобщаване на информацията след седмица списъкът да бъде изпратен в Министерството на земеделието, храните и горите.

През последната седмица нови случаи на африканска чума по свинете в Разградския регион не са установени, а в страната са само два. Според ветеринарите, това показва, че се забавя ходът на разпространение на заболяването.

На следващото заседание ще бъдат поканени представители на ловните дружества в Разградска област във връзка с предстоящото откриване на ловния сезон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пиян буйства пред полицаи

Задържан е 59-годишен мъж във видимо нетрезво състояние за агресивно поведение. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът е получен на тел.112 около 22.30 часа на 26 май. На място в Самуил е изпратен полицейски патрул, който установил криминално проявен и осъждан 59-годишен мъж, който продължил да се държи арогантно и да не изпълнява..

публикувано на 27.05.24 в 11:16

Измама по Вайбър

49-годишна жена от Разград станала жертва на измама по интернет. Това съобщават от разградската полиция. На 26 май следобед непознат й се обадил по Вайбър да предостави IBAN на сметката си, за да й преведе 300 лв за обявени в OLX вещи.  Вместо да получи пари за продажба на телевизор и маса, от сметката на жената изчезнали близо 430 лв.  По..

публикувано на 27.05.24 в 10:55
Снимката е илюстративна

Ремонт на улични водопроводи

В Разград продължават изкопните работи за реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на града. От днес (27 май) до 2 юни ще се работи по улиците „Енос”, „Дъбрава”, „Мадара”, „Ахелой”, „Абоба”, „Плиска” и „Кратово”. От община Разград се обръща към живеещите в тези райони с молба да оказват съдействие, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:11

Пиян тормози близките си

За сигнал за домашно насилие съобщават от разградската полиция. 40-годишен мъж, в явно нетрезво състояние, влязъл в дома на 69-годишната си майка в село Балкански, която се грижи за децата му. Предизвикал скандал и нанесъл удари с ръка по лицето на 17-годишната си дъщеря. Момичето е прегледано от екип на ЦСМП-Разград и оставено за домашно..

публикувано на 26.05.24 в 11:45

Мъж заплаши жена си с пушка

56-годишен мъж от Разград е задържан, след като отправил закани за убийство към съпругата си, съобщават от разградската полиция. Около 9.20 часа на 24 май, при възникнал семеен скандал, мъжът насочил въздушна пушка „Байкал“ към жената и я заплашил.  В хода на образуваното досъдебно производство  е извършен оглед на недвижим имот във вилна зона..

публикувано на 26.05.24 в 10:44

285 000 лв. за зелени проекти

Около 285 000 лева ще бъдат инвестирани в общини, кметства, училища и детски градини в Разградска област. Това съобщиха от Областната администрация в лудогорския град.  Проектите на общините и кметствата са за реновиране или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за..

публикувано на 26.05.24 в 10:37

Укрити осигурителни вноски

За случай на укрити осигурителни вноски в големи размери съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград.  Установено е, че баща и син от Цар Калоян в качеството им на земеделски производители укрили вноските за здраве и за държавно обществено осигуряване на двама работници – 31-годишен от търновското село Върбовка и 38-годишен от Цар Калоян...

публикувано на 23.05.24 в 09:36