Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щъркели останаха у дома

4
Снимка: Йорданка Бозаджиева

Двойка щъркели остана да зимува на язовира край село Богданци, Разградско. В кадър ги е уловила Йорданка Бозаджиева, счетоводителка, изкушена от фотографията.

"Първоначалната ми идея беше да снимам залеза край водоема, но забелязах щъркелите. Залезът го пропуснах, но имам няколко уникални кадъра на двете птици", каза за Радио Шумен Йорданка Бозаджиева.

Тя разказа още, че двойката е прекарала цялото лято на язовира и сега не иска да отлети на юг. Местните хора смятат, че птиците вече са възрастни и няма да могат да стигнат до топлите страни.

Йорданка Бозаджиева сподели, че ще ходи да наглежда щъркелите, като призовава хората от селото да се грижат за тях през зимата, когато замръзне язовирът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

С коктейл от дрога зад волана

Лек автомобил „Ситроен С3“ е спрян около 00.15 часа на 24 септември по бул. „Априлско въстание“ в Разград.  В хода на полицейската проверка 36-годишният водач е изпробван с дръг тест, който отчел резултат, положителен на амфетамин, метаамфетамин и метадон.  Шофьорът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 24.09.24 в 09:40

Формират групи в забавачките

10 докладни записки ще включва дневният ред на Общинския съвет на сесията в Разград, който се провежда днес от 13:30 часа.  Съветниците ще обсъдят възможността на ДКЦ I - Разград да купи със собствени средства дигитална мамографска система на стойност около 200 000 лева. Настоящият мамограф е закупен преди 18 години и тогава е бил втора употреба. Той..

публикувано на 24.09.24 в 09:14

Кубрат почете независимостта

Жителите на Кубрат отпразнуваха 116-та годишнина от обявяването на независимостта на България. Този важен исторически момент, който се е случил на 22 септември 1908 г., бе почетен пред паметника на загиналите във войните в центъра на Кубрат.  В тържеството участваха представители на местната общественост, ученици, жители и гости на града. В..

публикувано на 20.09.24 в 15:29

Откриха незаконно оръжие

40-годишен мъж от Завет е задържан за притежание на незаконно оръжие. Това съобщават от разградската полиция. При полицейска проверка, извършена около 17:00 часа на 19 септември, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 31 ловни боеприпаса, газ-сигнален пистолет „Екол“ и 7 броя патрони за него.  Мъжът не притежава надлежно..

публикувано на 20.09.24 в 10:57

Консултации за СИК

Консултации за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии ще има днес в община Разград и община Дулово. Утвърдените секции в община Разград   са 71, включително в болницата “Св. Иван Рилски“ и Районната служба „Изпълнение на наказанията“, както и 3 подвижни секционни комисии. Общият брой на членовете секционни комисии е 605.  В..

публикувано на 20.09.24 в 08:44
Община Кубрат

Обсъждат бюджет 2023

Публично обсъждане на изпълнението на бюджета на община Кубрат за миналата година ще се проведе днес.  Дискусията започва от 16:00 часа и на нея са поканени граждани, представители на неправителствения сектори и на бизнеса.  Материалите по годишния отчет са на разположение в стая №18 в сградата на община Кубрат.

публикувано на 20.09.24 в 08:40

Урок по история

С редица инициативи в Разград отбелязват Деня на независимостта на България - 22 септември.  „Урок по история“ ще се проведе днес (19.09.), когато в града ще гостуват български творци от издателство „Захари Стоянов“. Визитата им е част и от Националните културни празници „Албена 2024“.  Писателите Станислав Станилов, Стоян Райчевски, Панко Анчев и..

публикувано на 19.09.24 в 10:41