Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите на скаутите

Шумен , административен съд

Делото срещу общинското финансиране на скаутския клуб „Мадарски конник“ бе гледано в Административния съд в Шумен. Областният управител проф. Стефан Желев оспори отпуснатите от шуменския Общинския съвет 14 000 лв. за дейности на сдружението.

"Всеки административен акт трябва да притежава всички реквизити, предвидени в Админстративнопроцесуалния кодекс. Съответното решение не съдържа част от предвидените реквизити, а именно липсват правните основания и мотивите на колективния орган - в случая Общинският съвет - да вземе конкретното административно решение", заяви за Радио Шумен областният управител проф. Желев.

„Това е политическо дело с привкус на административен хаос“, коментира общинският съветник Добромир Драев. Дългогодишният ръководител на скаутите в Шумен присъства в съдебната зала като наблюдател.

Защитата представи документи, които показват мотивите за взетото решение от шуменския Общински съвет. „Решението за финансирането на клуба е издадено законосъобразно. Съдът трябва да отхвърли жалбата на областния управител, който следва да поеме и разходите по делото“, каза адвокат Сашка Борисова, защитаваща интересите на Общината.

Решението по делото ще бъде взето от съдия Бистра Бойн в 30-дневен срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция срещу купуването на гласове

Полицейска операция за противодействие на престъпността, против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. В операцията участваха служители на ГД „ Национална полиция“, ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма"..

публикувано на 05.06.24 в 21:31

Пленер в Голямата базилика

В планер на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска“ участваха ученици от Шуменското училище „Сава Доброплодни“.  Двадесет ученици от X клас с профил „Изобразително изкуство“ с ръководители Деница Спасова и Виолета Петрова рисуваха по темата „В началото бе словото“. Младите художници избраха да изобразят..

публикувано на 05.06.24 в 16:22

Инструктори срещу промените

Автоинструкторите се обединяват срещу промените в нормативната база за провеждането на шофьорски курсове. Няколко елемента будят особено съмнение. Един от тях е предложението кандидат-шофьорите да нямат право да се явяват на изпит по кормуване повече от четири път в рамките на шест месеца.  Това са неприложими неща, още повече, че предстоят..

публикувано на 05.06.24 в 11:41

Задържаха хулиган пред магазин

54-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест след непристойни действия на обществено място. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 10:30 часа вчера бил приет сигнал, че пред хранителен магазин на ул. “Северна“ в града мъж отправя обиди и закани към клиенти на търговския обект. На място бил пратен полицейски екип.  Мъжът бил..

публикувано на 05.06.24 в 10:45

Кодът на доброто

Дебютната прозаична книга „Кодът на Доброто” на Маргарита Недева ще бъде представена днес от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен . Рецензент на книгата, определяна от мнозина като поезия в проза, е Неда Антонова.  Маргарита Недева е библиотекар в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий ” в Попово и ръководител на..

публикувано на 05.06.24 в 08:53

Подменят ВиК мрежи в селата

Предстои да бъдат решени стари проблеми с водоснабдяването на селата от община Шумен, съобщи заместник-кметът Николай Симеонов.   Ще бъдат подменени старите водопороводни мрежи в Салманово, Струйно и Вехтово. По информация от ВиК, това са системите с най-големи аварии и проблеми, отдавна  излезли извън експлоатация.  На финален етап са проектите..

публикувано на 05.06.24 в 08:02
Град Шумен

450 камери ще бдят в Шумен

Разработват проект за цялостното видеонаблюдение на Шумен за по-голяма сигурност на хора и имущество. Общинското предприятие „Стопанска и охранителна дейност“ подготвя проекта, за да може с него да се кандидатства за финансиране, когато излезе подходяща възможност по проекти и програми.  Заместник- кметът Николай Колев поясни, че се предвиждат 450..

публикувано на 05.06.24 в 07:46