Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важно за личните документи

Снимка: БГНЕС

Всички жители на Силистренска област могат да подменят предсрочно личните си документи с изтичащ срок на валидност. За това информират от полицията. Причината е очакваното натоварване през 2020 г. и 2021 г. Според статистическите данни, през следващата година изтича срокът над 18 000 лични карти, близо 11 000 паспорта и 6640 шофьорски книжки, издадени от Областната дирекция на МВР в Силистра. Броят на изтичащите лични карти е десет пъти по-голям от този през настоящата година.

Подаването на заявления за издаване на лични документи като обикновена услуга може да се извърши във всяко едно подразделение на сектор „Български документи за самоличност“ – в Силистра, Дулово или Тутракан, независимо в коя община е заявен постоянният адрес. Предоставянето на бърза и експресна услуга ще продължи да се извършва само в областния град. Гражданите, които притежават валиден електронен подпис, могат да подадат заявления за издаване на лични карти и паспорти по електронен път. Необходимо условие в този случай е да са налице актуални биометрични данни.

От полицията предлагат на фирми, институции и учреждения организирано административно обслужване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца с послания на пътя

Деца от Детска градина „Радост“ и полицейски служители от РУ-Силистра проведоха съвместна акция по безопасност на движението.Това съобщават от силистренската полиция. С помощта на учителките си децата са изработили флайери във формата на есенни листа с послания за пътна безопасност. С призив да ги пазят на пътя те ги раздадоха на водачите и пътниците от..

публикувано на 27.09.24 в 13:39

Награди за първенци

Завърши общинският фотоконкурс на тема "Аз обичам Тутракан", организиран от община Тутракан и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Награди получиха всички 17 участници. Най-малкият е 4-годишният възпитаник на ДГ „Полет” - Гален Тодоров, който участва в категория „Мама, татко и аз” с фотографията „Бойна..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Отново дрогиран зад волана

24-годишен е задържан, след като е установен да шофира под въздействие на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. В малките часове на 26 септември по ул. „Шуменско шосе“ в Дулово той управлявал лек автомобил „Сеат“ и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на..

публикувано на 26.09.24 в 14:09

Кола се обърна край пътя

48-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие, съобщават от силистренската полиция. Пътният инцидент е станал на 23 септември около 08:45 часа по околовръстния път край Силистра.  Жената пътувала в лек автомобил „Опел“, шофиран от 26-годишен, който изгубил управлението и колата се преобърнала край пътя.  Пътничката получила..

публикувано на 24.09.24 в 10:39

Да пазим децата на пътя

Община Тутракан се включи в кампанията в рамките на Европейската седмица на мобилността за опазването на живота и здравето на най-малките участници в движението – децата. Заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) бе организиран открит урок в СУ „Йордан Йовков” с учениците от начален..

публикувано на 20.09.24 в 15:50

Живи човешки съкровища

Процедура за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България“ обяви Министерството на културата. Целта на кампанията е опазване на нематериалното културно наследство, съхраняване на знанията и уменията за културно изразяване и тяхното предаване на следващите поколения. Процедурата се извършва на 2 етапа: областен (от 19..

публикувано на 20.09.24 в 15:41

Отново пиян на пътя

Бързо производство е започнато в РУ-Дулово за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 30-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ бил спрян за полицейска проверка на 19 септември около 23:30 часа по ул. „Йордан Йовков“ в града. Тестван е с дрегер, който отчел 2.16 промила.  Отказал е да даде кръвна проба и е..

публикувано на 20.09.24 в 09:59