Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почетната десетка

Снимка: Община Русе

Състезателката по свободна борба Биляна Дудова за втори път грабна приза "Спортист на годината на Русе". Тя бе отличена сред 19 други шампиони, показали високо спортно майсторство през отминалата 2019-та година.

Заместник областният управител на Свилен Иванов награди Радослав Атанасов, който беше избран за най-добър треньор.

Втората и третата позиция бяха отредени за вдигането на тежести, съответно за Ангел Русев и Стилян Гроздев. На 4-то и 5-то място бяха класирани боксьорката Севда Асенова и състезателката по борба Сезен Белберова. Състезателката по бокс Габриела Димитрова и леко атлетката Инна Ефтимова станаха съответно шести и седми, а на осмо място се класира боксьорът Радослав Росинов. Деветото място отиде при състезателките по кану-каяк Даниела Недева и Александра Гришина, а волейболистът Данаил Милушев завоюва десетото място.

За най-добър приложник отново беше избрана Никол Павлова, която се занимава изключително активно с авимоделизъм.

Всички те бяха удостоени с кристален знак, грамота и парична награда от Община Русе.

Специални награди бяха връчени на лекоатлета от клуб „Дунав“ Християн Стоянов, който е световен шампион за параолимпийци в бягането на 1500 метра, както и на Баскетболен клуб „Дунав 2016“, чийто момичета до 12-годишна възраст са станали републикански шампиони през изминалата година.

За 20-и пореден път бяха връчени и статуетките „Спортен Олимп" от името на почетния председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов и спортист номер 1 на Русе за 20 век, като те бяха за избрания най-добър спортист и треньор.


.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда от кмета

Младият русенски каратист Даниел Върбанов получи награда от кмета на общината Пенчо Милков за своя успех в Дебрецен, Унгария, където се състезава в категория до 70 кг в дисциплината „шобу санбон кумите“.    Милков посрещна европейския шампион до 21 г. от Спортен клуб „Икигай“ и неговия треньор Тодор Събев.  Възпитаникът на Спортното училище в..

публикувано на 07.06.24 в 08:41

Републиканско по драконови лодки

Първото за страната републиканско първенство по драконови лодки ще се проведе днес и утре (7 и 8 юни) в Лесопарка „Липник“ край русенското село Николово. Събитието се организира от спортния клуб по кану-каяк „Локомотив“ и е с подкрепата на община Русе.  Участващите отбори ще трябва да преминат дистанцията от 200 м, като екипажите могат да..

публикувано на 07.06.24 в 08:35

Отборът на Климент е шампион

Отборът на „Мълния“(Климент) е новият шампион по футбол в Шуменска област. Тимът спечели драматично срещу „Чавдар“(Дивдядово) с 1:1.  Преди финалната среща се изигра и мачът за 3 – 4 място между отборите на „Шумен 2007“ и „Заря“(Тодор Икономово). Младите шуменци за пореден път доказаха, че са във възход, спечелвайки двубоя с 4:1.  Крайното..

публикувано на 03.06.24 в 09:47

Маратон за смели сърца

Лудогорският маратон за 11-и път привлече стотици участници от цялата страна и от чужбина. В седемте различни старта се включиха близо 400 души, което превръща състезанието в едно от най-масовите спортни събития в областта. Проявата е организирана от клуб “Зелена стъпка”, а екипът от организатори и доброволци надхвърля 50 души.  Точно в 7:00 ч...

публикувано на 03.06.24 в 08:30
Йоана Илиева завърши пета в Германия.

Шумен събира млади рапиристи

Зала „Арена Шумен“ ще бъде домакин днес и утре на Международен детски турнир "Рапирата на Шумен", организиран от шуменския Клуб по фехтовка 1951. Състезанието започн от 9:00 часа, като входът е свободен за публика.  Днес ще бъде индивидуалната надпревара до 10, 12 и до 14 години, а на 2 юни е отборното състезание.  На тазгодишния турнир сили ще..

публикувано на 01.06.24 в 10:32

Хандбалистите на Шумен вицешампиони

Хандбалистите на "Шумен 61" не успяха да защитят шампионската си титла.  В решителен трети двубой от суперфинала при мъжете тимът отстъпи на "Локомотив" (Горна Оряховица) с 23:24, на полувремето 9:10. В "Арена Шумен" домакините реализираха трудно заради добрата защита на гостуващия тим. В един момент от двубоя шуменци изоставаха с 4 гола, това..

публикувано на 26.05.24 в 07:36

Футбол за деца

Повече от 90 момчета на възраст от 7 до 15 години са записани за тренировки във ФК „Панайот Хитов”, стана ясно на проведената среща на градския стадион в Тутракан. До края на октомври тренировките ще се водят на градския стадион, който е в добро състояние.  Предстои ремонт на съблекалните, като тогава тренировките ще бъдат преместени на игрището в..

публикувано на 21.05.24 в 09:18