Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК техници стават водолази

7
Снимка: Радио Шумен

Шумен е без вода от снощи заради авария на довеждащия водопровод. Очаква се водоподаването да бъде възстановено най-рано в събота сутринта, заявиха от местното ВиК.

По голямата авария на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ работят 6 екипа на ВиК - Шумен. Репортер на Радио Шумен бе на терен.

Екипите от Бургас са на място с необходимата техника. В местността „Сусурлук“ край Дивдядово се е скъсал фланец, който свързва довеждащия водопровод с тръба Ф800.

Главният инженер на водоснабдителното дружество Тодор Стоев обясни за Радио Шумен, че другият най-проблемен участък от водопровода е до село Хан Крум, където тръбите остават под вода. За да се справят с теча, от ВиК са потърсили съдействието на пожарната. Огнеборците са осигурили кислородни бутилки, с които техниците ще дишат под вода, за да могат да направят необходимите заварки на тръбите.

Стоев допълни, че днес няма да бъде пусната водата. Можем да я очакваме да потече от чешмите най-рано в събота сутринта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Шумен 48 часа без вода

До 36 часа ще продължат ремонтните дейности по магистралния водопровод от язовир "Тича", съобщиха за Радио Шумен от водоснабдителното дружество. След това започва пълнене на ВиК системата, което може да отнеме повече от 12 часа, уточниха оттам...

публикувано на 16.01.20 в 10:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха обновени игрища в училище

2 реновирани футболни игрища и 1 площадка за тенис на корт откриха в шуменското СУ “Сава Доброплодни“. Това се случи в днешния Европейски ден на спорта с участието на звезди от ПФК “Лудогорец“.  Трите спортни игрища са обновени през лятото на тази година,..

публикувано на 27.09.24 в 14:28

Кражба у дома

81-годишен мъж от село Веселиново установил липса на парична сума от жилището си и подал сигнал в полицейското управление във Велики Преслав.  По негови данни, кражбата на 2400 лева станала за времето от 17 до 19 септември. В хода на образуваното..

публикувано на 27.09.24 в 12:29

Скандал за паркиране

Сигнал за спор и последвал скандал за паркомясто е постъпил в шуменската полиция. Спорът е станал на ул. “Ген. Скобелев“ в Шумен между 46-годишен мъж и 28-годишна жена.  По данни на шуменката, мъжът не се съобразил с това, че му съобщила, че има..

публикувано на 27.09.24 в 12:04

Промени в движението

Във връзка с провеждането на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ в дните от 27 до 29 септември ще бъде въведена временна организация на движението.   За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември (петък) ще бъде спряно..

публикувано на 27.09.24 в 08:29

Шуменска улица без вода

Абонатите на ул. "Северна" в Шумен ще бъдат без вода от 9:00 до 18:00 часа. Това става ясно от публикация на сайта на ВиК - Шумен. Причината за спирането на водоподаването е включване на нов водопровод.

публикувано на 27.09.24 в 08:17

Пак не избраха обществен посредник

За пореден път общинските съветници не избраха обществен посредник на Шумен. След тайно гласуване нито един от кандидатите не успя да събере необходимите 27 гласа „за“. За позицията се бориха трима кандидати - Дияна Стефанова, Таня Христова и Стоян..

публикувано на 26.09.24 в 15:54

Уроци по пътна безопасност

Беседите по пътна безопасност в училищата в Шумен с първокласниците продължават. Днес пътните полицаи Йоана Йорданова и Николай Николов се срещнаха с ученици от СУ “Йоан Екзарх Български“, СУ „Панайот Волов“ и СУ “Сава Доброплодни“.  Първокласниците..

публикувано на 26.09.24 в 15:31