Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд се отчете

Росица Цветкова - председател на Административния съд в Търговище
Снимка: Личен архив

С 34 процента са се увеличили образуваните първоинстанционни дела в Административния съд в Търговище през миналата година.

В годишния отчет председателят на съда Росица Цветкова посочи, че през миналата година са образувани близо 500 първоинстанционни дела.

„За 2019 година ярко се открояват три вида дела: делата по оспорване на актовете, с които се налагат принудителни административни мерки, делата по Закона за подпомагане на земеделските производители и делата по Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове . Тези три групи съставляват общо 75 процента от всички други административни дела", допълни Цветкова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Омуртаг с нов кмет

Джунейт Йонузов е новият кмет на община Омуртаг, съобщи за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия Нелис Реджеб. Преброени са 100% от бюлетините.  Открити са минимални пропуски от информационното обслужване, които са били отстранени. В община Омуртаг частичните местни избори се проведоха вчера при активност 38%.  През октомври..

публикувано на 21.10.24 в 09:22

Алармират за незаконен сондаж

Извършване на незаконен сондаж до село Угледно, община Омуртаг, са установили от Басейнова дирекция „Черноморски район“, съобщават от Гражданското сдружение „Вода за Омуртаг“. По този повод от Басейновата дирекция са изпратили преписка до Районната прокуратура в Търговище за извършване на проверка по случая и дали има основания за образуване на..

публикувано на 21.10.24 в 09:10

"Джумалийско надиграване"

XIII-то издание на националния фестивал "Джумалийско надиграване 2024" ще се проведе днес в Спортната зала "Дечко Стефанов" в Търговище.  В него ще участват над 500 изпълнители от любителски клубове по танци от цялата страна. Официалното откриване е от 10:00 ч. , в 15:30 ч. е дефилето по улиците на града. Професионално жури от утвърдени..

публикувано на 19.10.24 в 07:41

Обновяват спортна зала

Ремонтират спортната зала „Иван Ангелов“ в Търговище. Дейностите предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода 1959-1964 година. Ремонтът е на стойност близо 3 и половина милиона лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г. В проекта за обновяване на..

публикувано на 18.10.24 в 11:09

Нови водопроводи в Добротица

Вътрешната водопроводна мрежа в антоновското село Добротица ще бъде подменена. Инвестицията е за 4 и половина млн. лв. Кметът на общината Хайредин Мехмедов е подписал споразумение за осигуряване на финансирането пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи БТА.  Отчетените загуби на водата в системата, строена през..

публикувано на 18.10.24 в 09:47

Наближава крайният срок

Срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци изтича на 31 октомври, напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в община Търговище.  Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път през платформите за онлайн банкиране, както и чрез ПОС терминали на касите..

публикувано на 18.10.24 в 09:30
Снимката е илюстративна

Време за данъци

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци, напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в община Търговище.  Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път през платформите за онлайн банкиране. Задълженията може да се платят и чрез..

публикувано на 15.10.24 в 11:48