Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд затвори

Шумен , административен съд

Преустановява се провеждането на открити съдебни заседания в Административния съд в Шумен. Това става със заповед на председателя на институцията.

Забраната няма да важи единствено за делата, за които законът предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец.

Мерките ще важат за периода от 16 март до 10 април. Насрочените в този период открити заседания ще бъдат отсрочени най- много до 2 месеца. В зависимост от динамично променящата се обстановка и при необходимост срокът може да бъде удължен, за което ще бъде издадена нова заповед.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блиц турнир по шахмат

14 мъже и 9 жени от шест града участваха в шахматния турнир по блиц, организиран от Спортния клуб на глухите в Шумен. Турнирът се проведе в Шахматния дом и събра едни от най-добрите шахматисти от Силистра, Варна, Шумен, Търговище, Попово и Горна Оряховица.  При мъжете след оспорвана игра първи стана Георги Спасов от Горна Оряховица с 12 и половина..

публикувано на 21.10.24 в 11:48

Иззеха колите на трима пияни

Трима водачи бяха засечени да шофират след употреба на алкохол вчера, съобщават от шуменската полиция. беките им автомобили са иззети. Първият случай станал около 02:20 часа на 20 октомври на кръстовище на бул. „Симеон Велики“ и ул. “Алеко Константинов“ в Шумен. Екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил "Опел". Зад волана бил..

публикувано на 21.10.24 в 11:14
Проф. Христо Пимпирев

Антарктическият стопаджия в Шумен

Представяне на съавторската си книга „Антарктическият стопаджия“ ще направят полярните изследователи проф. Христо Пимпирев и Иглика Трифонова. Те ще гостуват в Шумен на 24 октомври с две срещи. От 15:00 ч. в Народно читалище „Добри Войников – 1856“ те ще се срещнат с възпитаници на шуменските училища, а от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян..

публикувано на 21.10.24 в 10:02

Подготвят възпоменателна изложба

Възпоменателна изложба по повод 1 година от кончината на проф. д-р Ростислава Тодорова-Енчева организират от Дружеството на шуменските художници. Поради това се събират творби на нейните студенти в Шуменския университет до 15 ноември.  Експозицията ще бъде открита на 6 януари 2025 г. в Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен...

публикувано на 21.10.24 в 09:33

Нови кметове в Шуменско

Халил Осман е избран за кмет на с. Ясенково, община Венец, на първи тур. Емине Еюбова спечели изборите за кмет на кметство в с. Висока поляна. Това сочат решения на общинските избирателни комисии във Венец и Хитрино, съобщава БТА. Кандидатите за кмет на село Ясенково бяха двама. Новоизбраният кмет Халил Осман е получил 661 действителни гласа.  Със 76..

публикувано на 21.10.24 в 08:27

Спокойно протичат изборите в двете шуменски села

30,23% е избирателната активност към 12:30 ч. в село Ясенково от Община Венец. Това показва справка в сайта на Общинаската избирателна комисия. От 2038 жители на селото, които имат право на глас, своя вот са дали 616 души. Спокойно протичат изборите и в село Висока поляна. Това каза за Радио Шумен председателят на Общинската..

публикувано на 20.10.24 в 13:26

Втори ден "BEST 2024"

Втори ден в Шумен се провежда Технологичното събитие "BEST 2024" – форум, който за поредна година събира  представители на бизнеса, науката, образованието и технологиите, с цел да направи реално работеща връзката между тях. Това е каузата на организаторите от Шуменския технологичен институт, които и тази година са поканили в лекторския панел..

публикувано на 19.10.24 в 10:51