Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да хакнем кризата в България

Снимка: Личен архив

„Да хакнем кризата в България“ - под това мото предприемачи обявиха онлайн хакатон с награден фонд от 15 000 лева.

Събитието е предизвикателство за иновативни идеи и прототипи на системи за справяне с кризата, породена от коронавируса. Темите, по които се търсят разработени концепции, са: „Спаси живот“, „Спаси общности и групи от хора“ и „Спаси бизнеси“.

Идеята е на предприемачите Светлин Наков - създател на първия софтуерен университет у нас, Дарин Маджаров / уча.се / и техни колеги от платформата Power of BG.

Онлайн хакатонът започва в 18 ч. на 27 март /петък/, като участниците ще бъдат екипи от 2 до 6 души, които ще имат 48 часа да разгърнат идеята си. Записването започва днес на сайта hackcrisis.bg.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Залесяват горски територии

План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните и държавните горски предприятия. Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на земеделието и храните с директорите на шестте държавни предприятия и Регионалните дирекции по горите в страната. Зам...

публикувано на 21.09.24 в 12:49

Златна нива празнува

Празник на "Зърното, брашното и хляба" ще се проведе за 4-ти път в каспичанското село Златна нива днес. Домакините са осигурили парични награди за победителите в конкурса за тестени изделия, в който ще участват около 20 колектива. Над 15 ще са съставите във фолклорната програма, съобщи кметът   Ивайло Пенев и допълни, че ще бъде отворена..

публикувано на 21.09.24 в 09:13

Слънчево и топло

Днес облачността навсякъде ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, за Шумен около 24. Прогнозата е на дежурния синоптик Любомир Маджаров от националния институт по метеорология и хидрология /Филиал Варна/.

публикувано на 21.09.24 в 07:01

Облачен петък

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици.  По Южното Черномнорие валежите ще са по-интензивни, с по-значителни сумарни количества. Ще духа до умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°, за Шумен около 21°.  Вълнението на морето е 3-4 бала, в заливите 2-3...

публикувано на 20.09.24 в 05:55

Планово без ток на 20 септември

Разград На 20.09.2024, от 9:00 до 13:00 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Разград, местност „Пчелина“, ТП “Колиби“, ТП “Горски кът“, Почивна база “Биовет“, ТП „Язовира“, ТП „Туристическа база“, ТП “Дом за стари хора“, ТП “Разсадника“, ПС „Гагарин“, МТТ „Шахтов Кладенец“; с. Благоево: помпени станции на ВИК, ВЕИ и..

публикувано на 20.09.24 в 05:43

ДАНС за взривените пейджъри

Във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ пратки с пейджъри, които са взривени на територията на Ливан и Сирия, от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) съобщават, че през територията на България не са реализирани митнически операции с визираните..

публикувано на 19.09.24 в 10:50

Определят съставите на СИК

Консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии в изборите за народни представители на 27 октомври ще се състоят днес в Русе и Търговище.  Поканите за участие в консултациите са изпратени до представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание. Но в тях могат да участват и други партии и..

публикувано на 19.09.24 в 08:13