Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петък с "Оттука започва денят"

И този петък ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В предаването ще чуем с какви проблеми българите се обръщат към психолозите в последните седмици и как специалистите помагат в условията на извънредното положение. Ще чуем какво е новото предизвикателство, което шуменското читалище „Напредък – 1869“ отправя към малки и големи таланти. Ще разберем защо Държавният архив в Търговище ще събира и съхранява описания на особени моменти от ежедневието ни. Ще ви предложим и една виртуална разходка из улиците на далечна Швеция, за да чуем как се промени обичайният ритъм на хората, които живеят там. Още веднъж ще се обърнем към политическите скандали от изминалите дни, ще чуем и позицията на евродепутата Ангел Джамбазки относно спорните промени в пакета „Мобилност“. С вас в утрото на 10 април ще бъдат музикалните редактори Венета Стоянова и Розалина Райчева, и аз – Ирина Николова. Започваме след новините в 7.00.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Следобед с "Днес" на 29 май

Кои са секциите на територията на община Шумен, които ще бъдат удобни за хора със зрителни увреждания и как се подготвят изборните помещения за вота на 9 юни? Какво включва планът за управление на речните басейни за областите Шумен и Търговище?  Какво е направено до момента по проекта „Грижа в дома в община Шумен“, който стартира през месец юни..

публикувано на 29.05.24 в 12:25

И на 29 май се разсънете с Радио Шумен

  Заредете утрото си в сряда с много положителна енергия, с  музика и полезна информация от ефира на Радио Шумен! На 29 май бъдете с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Диана Лазарова. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10. Може да ни слушате и онлайн от..

публикувано на 28.05.24 в 16:44

„Днес“ в следобеда на 28 май

Демо машини за пробно гласуване във връзка с изборите на 9 юни днес са на разположение на жителите на община Търговище. Информационната кампания ще продължи и в следващите дни по график. На разположение са 4 машини. За организацията и подготовката на изборите в област Търговище разговаряме с председателя на Районната избирателна комисия Диана..

публикувано на 28.05.24 в 12:46

Съботно събуждане с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 25 май с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Ще ви отведем в различни места от Североизтока. Интересните теми ще придружим с много музика. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Славчо Славчев. Може да ни слушате и онлайн..

публикувано на 23.05.24 в 10:11

Споделено утро с Радио Шумен

  Посрещнете 20  май с музика и полезна информация в ефира на Радио Шумен! Екипът на предаването ,,Оттука започва денят“:  водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Славчо Славчев. Ще Ви накараме да се чувствате приятно от рано сутринта. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10 с вести от целия Североизток. Може..

публикувано на 21.05.24 в 15:54

Вашето утро с Радио Шумен

Прекрасно и информирано утро ви обещава екипът на предаването "Оттука започва денят" -  Пламена Бръчкова и Цветелина Георгиева.  Очаква ви много хубава музика и актуални теми.  Над 1 милион души в България са в трудоспособна възраст, но не работят. По-лошото е, че над 900 000 от тях са неактивни. Затова ще чуете отговорите на шуменци биха ли работили..

публикувано на 21.05.24 в 05:25

„Днес“ в следобеда на 20 май

Затрудниха ли вторите матури завършващите ученици от Шумен? Най-много зрелостници днес провериха знанията си по английски език. Какво се случва с делото за катастрофата от 23 декември 2022 г. до Томбул джамия в Шумен, при която загинаха млад мъж и две момичета? Какви са темите в предстоящата редовна сесия на Общинския съвет в Шумен?  Ще се..

публикувано на 20.05.24 в 13:00