Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнесени офиси за безработни

Снимка: Архив

Нови временни офиси на бюрата по труда разкрива Агенцията по заетостта в по-големите градове в страната в периода на извънредното положение. Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., а списъкът с адресите им може да бъде намерен на страницата на Агенцията.

Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще приемат клиенти при засилени предпазни мерки, включително и свързани със спазването на карантинния срок за завърналите се в чужбина. Особено важно за тези, които искат да се регистрират като безработни и за получаване на обезщетения за безработица, е да разполагат с всички изисквани документи, описани на официалните сайтове на Агенцията по заетостта и НОИ.

За периода на извънредното положение нормативно определените срокове за осигурените лица, каквито са повечето останали без работа, спират да текат. Документите за регистрация в бюрото по труда и за получаване на обезщетения за безработица могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок. Вече регистрираните лица, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение. Агенцията по заетостта продължава призива си „Останете си вкъщи!” и обръща внимание на желаещите да посетят на място бюрото по труда, внимателно да преценят рисковете за собственото си здраве и здравето на хората около тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
ДКЦ 1 - Шумен

Общински шефове с по-високи заплати от кмета

Да бъде създадена временна комисия към Общинския съвет на Шумен, която да предложи варианти за промени в договорите на управителите на търговските дружества към общината. Това предлага независимият общински съветник Павел Павлов. Искането му идва след писмен отговор на кмета проф. Христо Христов какви заплати получават управителите на общинските..

публикувано на 17.06.24 в 15:31

БНР сред лидерите по доверие

Като най-бедна страна в ЕС с постоянно намаляващо население и малко хора, готови да плащат за новини, България предлага ограничени бизнес възможности в медийния сектор извън сливания и придобивания. Това се казва в частта за страната ни в годишния доклад за 2024 на Института "Ройтерс" към Оксфорд Digital News Report. Традиционните медии..

публикувано на 17.06.24 в 13:48

Преговорите тръгват днес

ГЕРБ-СДС изпрати покани до политическите сили в Народното събрание за обсъждане на възможностите за съставяне на експертно правителство. Въпреки първоначалните очаквания разговорите да започват в утрешния ден, преговорите са насрочени още за днес.   Първата среща ще е с ДПС в 13:00 часа в сградата на Народното събрание. Следват срещи с ПП-ДБ и с..

публикувано на 17.06.24 в 10:50

Първо заседание на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание -..

публикувано на 17.06.24 в 09:04

Започват преговорите за кабинет

Тази седмица започват разговорите на преговорния екип на ГЕРБ-СДС с парламентарно представените сили за излъчване на експертно правителство. Днес ще бъдат изпратени поканите и най-вероятно същинските срещи ще стартират в утрешния ден. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да участва в първоначалните разговори за съставяне на..

публикувано на 17.06.24 в 08:37

Президентът свиква НС

Днес се очаква президентът Румен Радев да обяви решението си кога ще свика новото 50-то Народно събрание. Първото заседание на парламента вероятно ще бъде свикано тази седмица - може би в сряда. "В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Оттук нататък отговорността е..

публикувано на 17.06.24 в 08:29

Топло и със слънце

Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад, следобед по Черноморието – бриз. Максимални температури между 29° и 34°, по крайбрежието 26°-29°, за Шумен около 31°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 21°-23°. Прогнозата е на Симона Георгиева от..

публикувано на 17.06.24 в 05:32