Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавачките ще заработят от юни

Снимка: Община Разград

Детските градини и детските ясли в община Разград отварят врати отново на 1 юни. Това е записано в заповед на кмета Денчо Бояджиев. На среща днес между ресорния заместник-кмет Милена Орешкова и директорите на 20-те детски градини на територията на общината беше обсъдена готовността на детските заведения да посрещнат малчуганите след повече от двумесечно спиране на дейността. От общинската администрация ще купят нужните материали за спазване на противоепидемичние изисквания. Ще бъдат осигурени над 200 литра дезинфектанти за ръце, за повърхности и за под, по един пакет от 100 чифта ръкавици за всяка градина, по 2 електронни термометъра за всяка от групите, които ще отворят от 1 юни, както и 263 шлема за педагогическия и непедагогическия персонал. В част от детските градини няма назначени медицински специалисти или те не са достатъчно. Сред обсъдените варианти е командироване на здравни специалисти от училищата, които в момента не работят. Между 1 и 7 групи ще функционират в различните детски градини в община Разград, в зависимост както от желанието на родителите, така и от наличните помещения за обособяване на по-малки групи и възможностите за обособяване на различни входове и изходи за всяка група. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блъснаха възрастна пешеходка

89-годишна пешеходка пострада, след като бе ударена от лек автомобил на улица „Васил Априлов“ в Разград. Това съобщават от мествана полиция. Около 7:40 часа на 7 юли 34-годишен водач на „Мерцедес GL“ нарушава правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъска възрастната жена.  Пострадалата е транспортирана до МБАЛ-Разград, където е..

публикувано на 08.07.24 в 09:40

Нови 10 работни места

10 души започват работа по програма за заетост в държавни обекти в Разградско. Областната администрация сключи договори с Агенцията по заетостта чрез Бюрото по труда в Разград.  Новоназначените ще работят на 8-часов работен ден, като длъжностите са „портиер“ и „общ работник“. Работните им места са в държавни обекти в Разград, Кубрат и село Ясеновец...

публикувано на 08.07.24 в 09:19

Пчелари в действие

Православната ни църква почита на 8 юли Св. Прокопий - закрилник на пчеларите. Денят е особено тачен от стопаните, които вярват, че пчелния мед в този ден има магични свойства – лекува всякакви болести.  Потомственият пчелар от Кубрат Димитър Петров споделя,че въпреки липсата на държавна политика за този бранш, за хората, посветени на пчеларството,..

публикувано на 08.07.24 в 08:48
Снимката е илюстративна

Копаят в Доброшката махала

Работата по първия етап от проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“ продължава и през тази седмица. Това съобщават от общината.  Само в един нов участък в Доброшката махала ще се извършват изкопни работи от днес до 14 юли – ул. „Александър Стамболийски“ – от ресторант „Шалеви“ до..

публикувано на 08.07.24 в 08:31

Капански събор в Гецово

Над 250 самодейци ще участват в 13-ото издание на Капанския събор, който по традиция се провежда в село Гецово. Изпълнителите са от общините Разград, Кубрат, Попово и Ветово. Те ще представят  фолклора на етнографската група „капанци“. Официалното откриване на събора е от 10 ч. на площада в центъра на Гецово. Първи на сцената ще стъпят..

публикувано на 06.07.24 в 08:46

Риболов на празника

Със състезание по спортен риболов, организирано от Областната дирекция на МВР в Разград, приключиха инициативите, посветени на 5 юли – празника на МВР.  Най-запалените рибари сред полицаите хвърлиха въдици на стената на язовир „Пчелин 2“. Състезателите, разположени на 10 метра един от друг, имаха право да ловят риба на една кука с всякакъв вид..

публикувано на 05.07.24 в 13:04

Обновяват детските площадки

16 нови съоръжения ще бъдат поставени на детски площадки в Разград, съобщават от местната администрация. Инсталирането започна от площадката до блок „Млади семейства“ 2. Следват двете площадки до жк „Освобождение“, после – жк „Васил Левски“, южно от Младежкия дом, обръщалото на жк „Абритус“ и ул. „Абритус“ 17.  Останалите съоръжения ще бъдат..

публикувано на 05.07.24 в 09:39