Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стопираха избора на обществен посредник

Снимка: Радио Шумен

Да бъде прекратена процедурата за провеждане на конкурс за избор на нов обществен посредник и да се прекрати работата на комисията по избора му до установяване на новите правила. Това решиха общинските съветници в Шумен на сесията днес.

Избрана бе деветчленна временна комисия, която в срок от три месеца трябва да изработи нов правилник за избор на обществен посредник. Решението бе взето след внасянето на две докладни записки от председателя на Общинския съвет Красимир Минчев и от съветниците Артур Алтунян и Васил Тодоров. Основният въпрос, който комисията трябва да реши, е дали да има мандат за обществения посредник на Шумен.

До приемане на новите правила и провеждането на конкурс Иван Капралов ще продължи да изпълнява длъжността си на обществен посредник на Община Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опит за саботаж в общината

„Няма кадрови хаос в община Шумен. В момента текат процеси по подновяване на администрацията, но управленската програма се изпълнява в заявените срокове“. Това каза кметът проф. Христо Христов. На днешното заседание на Общинския съвет той бе питан защо втори негов заместник подава оставка. През седмицата стана ясно, че заместник-кметът по..

публикувано на 27.06.24 в 16:14

Друмево дни без вода

Авариите, които оставиха без вода през последните дни шуменското село Друмево, ще бъдат отстранени до късните часове на деня. Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК Шумен.  Работи се на място, увериха от водното дружество. Дългосрочното решение на проблема обаче е смяната на дълъг етернитов водопровод, който е в много лошо..

публикувано на 27.06.24 в 15:29

Нов заместник областен на Шумен

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник областен управител на област Шумен е назначена Тиджел Заид. Тя ще встъпи в длъжност от 1 юли. Досегашният заместник областен управител Нели Георгиева е освободена от длъжност със заповед на  служебния премиер от 27 юни.  Тиджел Заид е от Шумен. Бакалавърска..

публикувано на 27.06.24 в 14:44

Шуменски депутат вън от ПГ на ДПС

Шуменският депутат от ДПС Айсел Руфад бе изключена от парламентарната група на ДПС. Това съобщава вестник "24 часа" на сайта си. Тя е един от новоизбраните заместник-председатели на партията след националната конференция през февруари. Вчера Руфад е била свалена от поста си на областен председател на движението в Шумен. Посочената причина..

публикувано на 27.06.24 в 14:15

Вардят високите заплати на общинските шефове

Общинските съветници в Шумен не пожелаха да бъде проверена дейността в лечебните заведения с общинско участие и одитор да отговори на въпроса защо директорите им получават в пъти по-високи заплати от кмета. За предложението на ГЕРБ първоначално гласуваха 18 души и то щеше да мине, но общинска съветничка от ДПС, която работи в Онкологичния център обяви,..

публикувано на 27.06.24 в 13:30

Почистват пътищата от храсти

Част от общините в Шуменско и различни институции отчетоха извършените от тях дейности за намаляване на пътния травматизъм в областта и намаляване на произшествията със загинали и ранени през последните 6 месеца.  На заседанието на Областната комисия по безопасност на движението днес присъстваха представители на повечето общини в областта. Липсваха..

публикувано на 27.06.24 в 13:08

Зелена улица за ученическия стадион

С 38 гласа "за" единодушно бе прието предложението ученическият стадион „Цоньо Василев“ в Шумен да бъде отдаден за 20-годишно ползване на Българския футболен съюз (БФС). Това решиха днес общинските съветници по време на юнската им сесия. Прехвърлянето ще позволи на БФС да кандидатства за финансиране по програма на УЕФА. Така ще бъде поставена..

публикувано на 27.06.24 в 12:23