Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистват дъждоприемните шахти

Снимка: Община Велики Преслав

Кампания за почистване, ремонт и подмяна на решетки и кофи по дъждоприемните шахти във Велики Преслав подеха от Общината. Според кмета Янко Йорданов такива дейности не са извършвани от години, а това създава затруднения при по-обилни дъждове. До момента са обработени 106 съоръжения по улиците „Цар Асен“, „Милин камък“, „Ивайло“, „Стефан Гатев“, „Лазар Рачев“, „Шишман“, „Хан Омуртаг“, „Н. Петрини“, „Симеон Велики“, „Ахелой“, „Софроний Врачански“, „Хан Крум“, „Рила“, „Стара планина“, „Камчия“, „Пирин“ и „Атанас Жечев“. Предстои почистване и ремонт на дъждоприемните шахти по улиците „Тича“, Солунска“, „Патлейна“, „Хан Аспарух“, „Васил Левски“, „Панайот Волов“ и „Ал. Стамболийски“. Посочените улици представляват около 10% от цялата мрежа на Велики Преслав. При наличие на повече средства в общинския бюджет, кампанията ще бъде подновена, уточняват от администрацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца на пътя

Научно-практическа конференция под мотото „Детската безопасност – споделена отговорност“ бе открита днес в Шумен под патронажа на кмета на общината проф. Христо Христов. Форумът е традиционен, а автор и организатор е шуменската Детска градина „Дружба“.  В продължение на два дни детски педагози и университетски преподаватели от цялата страна ще..

публикувано на 06.06.24 в 15:09

Ограждения пред опасната къща

Временен режим на движение с частично затваряне на уличното платно в района на ул. „Цар Освободител“ 125 въведе община Шумен. На мястото са поставени ограждения. Късно снощи там се срути покривът на опасна къща - паметник на културата. На този етап движението по улицата няма да се спира. Въведена е обаче забрана за паркиране в участъка от ул. „Цар..

публикувано на 06.06.24 в 14:51

Заместник-кмет мълчи за опасната къща

Продължава разчистването на района около къщата - паметник на културата, в Шумен, чийто покрив се срути късно снощи. Репортер на Радио Шумен видя на място забранителните ограждения по тротоара около участъка на ул. „Цар Освободител“ 125 и подхода към ул. "Цар Калоян". Работата на общинските работници, които премахват строителните отпадъци, следеше..

публикувано на 06.06.24 в 13:16

Четири села без вода

Селата Изгрев, Климент, Наум и Тъкач ще бъдат без вода днес заради авария. Това съобщава на сайта си ВиК - Шумен.  От дружеството уточняват, че водоподаването в четирите села ще бъде спряно до края на работния ден.

публикувано на 06.06.24 в 10:49

Блъснаха пешеходец на пътя

90-годишен мъж от Шумен е пострадал при катастрофа вчера преди обяд. Това съобщават от шуменската полиция. Минути преди 10:30 часа водач на "Дачия Докер“ със софийска регистрация извършвал маневра на заден ход. 35-годишният водач излизал от паркинг на фирма на ул. “Алеко Константинов“. Ударил пешеходец.  Пострадалият 90-годишен мъж от Шумен е..

публикувано на 06.06.24 в 09:51

Зарибяват язовир "Шумен"

Зарибяване на язовир "Шумен" ще извършат служители на шуменския клон на "Напоителни системи" ЕАД. Във водоема ще бъдат пуснати по 200 хил. личинки амур и толстолоб. Целта е да се подобри популацията и да се предпази язовирът от заблатяване.  Акцията ще се извърши от 15:30 часа. Зарибителният материал е произведен в Селскостопанската академия към..

публикувано на 06.06.24 в 08:57

Рухнал покрив затвори улица

Участък от улица "Цар Освободител" в Шумен е затворен временно за движение след сигнал за срутване на покрив от стара къща, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. За да се избегнат инциденти в тъмната част на денонощието е предприето затваряне на част от участъка. Екип на РСПБЗН - Шумен е разчистил срутените отломки от сградата. Пътят е обезопасен със  сигнални..

публикувано на 06.06.24 в 04:51