Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Похвала за светкавично разкритото убийство

7
Снимка: ОДМВР - Шумен

Заместник главният секретар на МВР Стоян Темелакиев е дал добра оценка на служителите на Областната дирекция на МВР в Шумен за бързите оперативни действия при разкриването на убийство в Дивдядово, стана ясно след проведената в Шуменска област вчера специализирана операция за противодействие на битовата престъпност.

16 души са били задържани за притежание и разпространение на наркотици и за незаконно притежаване на боеприпаси по време на акцията. Образувани са 9 досъдебни и 2 бързи полицейски производства. Проверени са били общо 414 души, като 69 от тях са криминално проявени. Извършени са проверки на 294 моторни превозни средства.

При съвместна проверка с ОДБХ от търговски обекти в община Смядово са иззети 108 кг месо с неизяснен произход. То е изпратено за унищожаване. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 41 акта, наложени са 48 глоби с фиш. Констатирани са 174 нарушения на скоростните режими с мобилната камера.

През първите шест месеца на 2020 година в ОДМВР- Шумен са регистрирани 909 криминални престъпления спрямо 1075 за същия период на 2019 година. Разкрити са 451 от регистрираните престъпления, което е 49,61% В резултат на доброто взаимодействие с местната власт се отчита намаление на битовите престъпления и посегателствата срещу собствеността, обобщи зам. главният секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев. Специализираната операция се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в Шумен днес. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от текстилни материали, дело на..

обновено на 18.05.24 в 12:35
ВиК - Шумен

Вода в Шумен – не преди обед

Най-рано след 12 ч. на обед се очаква да бъде пусната водата в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен дежурният във ВиК дружеството.  „Възстановяването на подаването ще стане бавно“, каза още дежурният, който не уточни дали по обед се надява да потече водата от чешмите, или тогава да започне пълненето на системата. Екип на ВиК оператора работи по..

публикувано на 18.05.24 в 07:55

Времето в събота

Между 10° и 13° са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен е 11°, атмосферното налягане е 993 хектопаскала, влажността на въздуха е 95%.  В Разград и Търговище термометрите показват 10°, 12° е температурата в Силистра, 13° е в Русе. Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни..

публикувано на 18.05.24 в 07:50

Нова авария отлага пускането на водата в Шумен

След успешно отстраняване на аварията на водопровода, за който съобщихме по-рано днес, при подаване на вода към водопроводната мрежа на Шумен се е появил технически проблем с една от помпени групи в Помпена станция 1300, съобщават от ВиК- Шумен. За отстраняване на проблема е необходимо да се извърши ремонт на авариралото съоръжение.  От ВиК-..

публикувано на 17.05.24 в 19:51

Празник на спорта

Спортен празник за децата на Шумен организираха днес общината и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. Поводът бе Международният ден на предизвикателството и Ден на българския спорт – 17 май. Проявата бе в зала "Арена Шумен". Кметът проф. Христо Христов връчи купи на най-изявените малки спортисти и им пожела лично „много борбеност, мотивация за..

публикувано на 17.05.24 в 14:59

Нов директор на СИДП

Инж. Петър Ганев е новият директор на Североизточното държавно предприятие (СИДП) в Шумен. Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов. Петър Ганев е роден през 1977 г. в Шумен. Завършил е Гимназия с преподаване на чужди езици „Никола Йонков Вапцаров“ – Шумен. Владее английски и немски език. Има висше..

публикувано на 17.05.24 в 14:34

Овен в петолинието

С концерт и представяне на книгата „Овен в петолинието“ тази вечер ще бъдат отбелязани 125-годишнинината от рождението на Панчо Владигеров и 75-годишнината на Филип Павлов.  Събитието е  в къщата музей „Панчо Владигеров“ в Шумен. Концертът е под надслов „Два творчески юбилея“. В програмата е включена клавирна и вокална музика от Владигеров и Павлов...

публикувано на 17.05.24 в 13:05