Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малчугани станаха пожарникари

4
Снимка: Радио Шумен

Малчугани от детска градина „Снежанка” във Велики Преслав станаха пожарникари за един час заедно с огнеборци от местната Районна служба за пожарна безопасност.

Урокът, който имаше за цел да популяризира професията на огнеборците, се проведе в двора на детското заведение.  Децата облякоха защитни костюми, изпробваха пожарникарски шлемове и се включиха в потушаване на въображаем огън с истински пожарникарски шланг.
Занятието е част от програмата за отбелязване на Седмицата на пожарната безопасност. Инициативите продължават до петък с дни на отворените врати в Районната служба и участъците във Върбица и Смядово.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверяват автобуси с ученици

Проверки на водачи на автобуси, преди да тръгнат на организирани ученически екскурзии, се извършват в област Шумен. Това съобщават от полицията. Тази сутрин преди екскурзия на ученици от Нови пазар са проверени документите на водача и превозното средство. Мъжът е тестван за шофиране след употреба на алкохол. Пробата му е отрицателна...

публикувано на 17.05.24 в 10:00

Горя пункт за вторични суровини

Предполагаема причина за възникване на пожара в Дивдядово вчера са огневи работи. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет минути преди 13:30 часа. Съобщено е за пламъци в пункт за вторични суровини на бул. “Велики Преслав“ в Шумен. Към мястото на произшествието са насочени два противопожарни екипа. Огнеборците заварили да гори купчина,..

публикувано на 17.05.24 в 09:51

Мъж простреля опонент

50-годишен мъж от село Вехтово е задържан в полицейския арест след сбиване в двор на фирма край Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 09:30 часа вчера след конфликт мъжът прострелял в областта на устната 35-годишен мъж с пневматичен пистолет. При опит от служители във фирмата да ги разтърват 50-годишният напръскал част от тях..

публикувано на 17.05.24 в 09:36

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в събота – 18 май. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май в Шумен.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. тази събота. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Нова електронна услуга

Нова електронна услуга за граждани е достъпна на сайта на община Шумен. Дава се възможност потребител да прави справка онлайн за документ, който е подал в деловодството на администрацията.  За целта е необходимо гражданинът да знае входящия номер на документа и датата на издаването му. Информацията, която може да се получи, е за етапа на обработка на..

публикувано на 17.05.24 в 09:03
Шуменски университет

122 студенти на конкурса "Боян Пенев"

Участници от 21 университета идват в Шумен за Националния студентски конкурс „Боян Пенев“. 46-то издание на най-старата литературна надпревара за студенти творци ще бъде официално открито от 13:00 часа в Аулата на Ректората на висшето училище.  След официалната част, по програма са включени четения на участниците. Куратор на конкурса е проф. д-р..

публикувано на 17.05.24 в 08:45

За безопасен абитуриентски бал

Полицията в Шумен е създала организация за осигуряване на реда и пътната безопасност по време на абитуриентските балове на 24 и 25 май. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  Днес е проведена работна среща с кметския екип на Шумен, на която са обсъдени организацията и маршрутите на преминаване на автомобилите. Информацията за часовия..

публикувано на 16.05.24 в 14:43