Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов директор на МБАЛ - Силистра

Снимка: Незабравка Кирова

От днес Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра е с нов директор. Това е кардиологът д-р Васил Славов. Той е бил избран на проведеното днес извънредно общо събрание на акционерите.

Досегашният изпълнителен директор д-р Даниела Костадинова беше на този пост от 2007 година. Официално новият директор ще встъпи в длъжност след няколко дни, когато решението на Общото събрание бъде вписано в търговския регистър. В последните две години д-р Костадинова на два пъти подава оставка пред министъра на здравеопазването и Съвета на директорите, като последния път е отказала да я оттегли, оставайки на поста, докато се намери неин заместник. Д-р Славов е приел да поеме управлението на лечебното заведение.

"Всеки един ръководител трябва да се занимава с тази дейност десет години, защото има натрупване на умора, има демотивация. Младите хора трябва да продължат делата, времената са трудни. Пожелавам успех на новото ръководство. Силистра има нужда от тази болница“, коментира тя.

Д-р Даниела Костадинова е с 34 години трудов стаж като лекар. Работила е в отделения и на различни позиции, включително и в Спешна помощ. Занапред тя ще се отдаде на бъбречно болните пациенти и ще продължи работата в кабинета си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца с послания на пътя

Деца от Детска градина „Радост“ и полицейски служители от РУ-Силистра проведоха съвместна акция по безопасност на движението.Това съобщават от силистренската полиция. С помощта на учителките си децата са изработили флайери във формата на есенни листа с послания за пътна безопасност. С призив да ги пазят на пътя те ги раздадоха на водачите и пътниците от..

публикувано на 27.09.24 в 13:39

Награди за първенци

Завърши общинският фотоконкурс на тема "Аз обичам Тутракан", организиран от община Тутракан и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Награди получиха всички 17 участници. Най-малкият е 4-годишният възпитаник на ДГ „Полет” - Гален Тодоров, който участва в категория „Мама, татко и аз” с фотографията „Бойна..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Отново дрогиран зад волана

24-годишен е задържан, след като е установен да шофира под въздействие на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. В малките часове на 26 септември по ул. „Шуменско шосе“ в Дулово той управлявал лек автомобил „Сеат“ и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на..

публикувано на 26.09.24 в 14:09

Кола се обърна край пътя

48-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие, съобщават от силистренската полиция. Пътният инцидент е станал на 23 септември около 08:45 часа по околовръстния път край Силистра.  Жената пътувала в лек автомобил „Опел“, шофиран от 26-годишен, който изгубил управлението и колата се преобърнала край пътя.  Пътничката получила..

публикувано на 24.09.24 в 10:39

Да пазим децата на пътя

Община Тутракан се включи в кампанията в рамките на Европейската седмица на мобилността за опазването на живота и здравето на най-малките участници в движението – децата. Заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) бе организиран открит урок в СУ „Йордан Йовков” с учениците от начален..

публикувано на 20.09.24 в 15:50

Живи човешки съкровища

Процедура за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България“ обяви Министерството на културата. Целта на кампанията е опазване на нематериалното културно наследство, съхраняване на знанията и уменията за културно изразяване и тяхното предаване на следващите поколения. Процедурата се извършва на 2 етапа: областен (от 19..

публикувано на 20.09.24 в 15:41

Отново пиян на пътя

Бързо производство е започнато в РУ-Дулово за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 30-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ бил спрян за полицейска проверка на 19 септември около 23:30 часа по ул. „Йордан Йовков“ в града. Тестван е с дрегер, който отчел 2.16 промила.  Отказал е да даде кръвна проба и е..

публикувано на 20.09.24 в 09:59