Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 8 декември на купон

Снимка: Pixabay

Студентският празник 8 декември ще бъде позволен на местата, където се спазват противоепидемичните мерки, със събиране до 15 души, при съответния контрол. Плувните басейни са с много по-малко рискове от фитнес залите и те са позволени за посещение. Това каза тази сутрин здравният министър проф. Костадин Ангелов като гост в телевизионно студио.

Той обясни, че коридорите за възрастни хора са между 8:30 и 10:30 ч., но няма да има забрана за пазаруване по друго време.

Високата смъртност е резултат от неспазването на мерките, подчерта министър Ангелов. 2518 човека са излекувани само през вчерашния ден и това е успех за здравната система, коментира той.

Нямаше как за 3 месеца да създадем нови лекари Това е основният ни проблем, а не сградите, леглата и снабдяването, подчерта здравният министър по повод упреците, че през лятото не сме се подготили за втората вълна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отварят гробницата-мавзолей на Евлоги и Христо Георгиеви

Гробницата-мавзолей на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Букурещ ще бъде отворена за посещение днес /2 юни/. Това съобщиха от областната администрация в Русе. Инициативата е на българското посолство и е по повод 200-годишнината от рождението на по-малкия от двамата братя – Христо Георгиев.  Посетителите ще могат да снимат както вътре, така и около..

публикувано на 02.06.24 в 10:47

Паметта на Ботев почитат в Русе

Възпоменателна церемония в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на България  организира Община Русе. Честването започва в 11:30 часа пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение.  Слово ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Драгомир Драганов. Ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на..

публикувано на 02.06.24 в 10:41
Слизането на Ботевата чета в Козлодуй- худ. Димитър Гюдженов

Отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свобода

Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България отбелязваме днес. Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Точно в 12:00 часа сирените в цялата страна оповестяват преклонението пред паметта на героите.  С военен ритуал по поднасяне на венци и цветя Община Шумен и Командването на шуменския военен..

публикувано на 02.06.24 в 08:39

Информационни терминали

Информационни терминали за справки в системата на МВР са поставени на входовете на четирите районни полицейски управления в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница, съобщават от полицията. Там гражданите могат да правят справки - за валидност на документи за самоличност, проверки за глоби, наказателни постановления и други.  С новите устройства..

публикувано на 02.06.24 в 08:27

Въжен парк за децата

Катерачна стена и малък въжен парк ще бъдат направени днес в градския парк във Велики Преслав. Временната конструкция ще бъде част от инициативата на общинската администрация в града ,,Лятно театро“.  ,,Инициативата за въжения парк е на Туристическото дружество ,,Патлейна“, което заедно със спортен клуб ,,Чудни скали“ във Варна ще изгради..

публикувано на 02.06.24 в 08:10

Времето в неделя

Днес денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, не са изключени и градушки.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад, по крайбрежието от югоизток.  Максималните температури между 28° и 33°, по Северното Черноморие 23°-28°. За..

публикувано на 02.06.24 в 07:46

За 12-ти път "Дни на предците"

Средновековният събор-фестивал "Дни на предците - Плиска 2024“ се провежда за 12 път днес и утре в Националния историко-археологически резерват. Събитието се организира от Сдружение „Авитохол“ и в рамките на двата дни на поляната до музея в Плиска оживява селище от ранното и късното средновековие. Целта е по най-добрия начин да се..

публикувано на 01.06.24 в 15:38