Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на семейство в голяма беда!

Снимка: Pixabay

Торнадо мина през живота на една шуменка последните дни – така може да се обобщи поредицата от трагични събития за Мирослава Славова. Жената с три деца остана без покрив, след като вчера следобед в резултат на късо съединение изгоря покрива на къщата им, заедно с домашно имущество, техника, мебели.

Това съвпада със загубата на свекърва и. Междувременно човек от семейството се бори с коронавируса в шуменската болница.
Христина Димитрова се свърза с Мирослава Славова, за да разберем как да помогнем на пострадалото семейство. Чуйте разтърсващата изповед.
Радио Шумен се ангажира да помогне за бързото осигуряване на ведомствено жилище от Община Шумен на майката с 3 деца.
0897 380 139 е телефонът на Мирослава Славова. Жената моли съгражданите й да се обаждат след 14 ч. на 2 декември, тъй като е на погребение.
Семейството се нуждае от средства, хранителни продукти, дрехи и обувки за децата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблеми с въпросителни

Безпокойството, породено от преминаването на земеделски машини през главната улица на село Панайот Волов, проблеми с косенето на тревните площи, почистването на тротоарите в село Вехтово и паркирането около шуменско кафене. Това бяха въпросите, с които днес жителите на Шумен и населените места в общината се обърнаха към кмета на Шумен проф. Христо..

публикувано на 27.05.24 в 16:41

Част от Шумен пак без вода

Част от шуменския квартал "Тракия" отново е без вода. Екипи на ВиК - Шумен работят по аварията на ул. "Родопи", заради която и вчера водата в района беше спряна.  Това съобщиха за Радио Шумен от водното дружество, но не се ангажираха с час за приключване на ремонтните дейности.

публикувано на 27.05.24 в 16:21

"Златен век" за Деян Евтимов

Грамота и Почетен знак „Златен век” – печат на Цар Симеон - сребърен, получи Деян Евтимов, директор на Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен.  Наградата беше връчена от министъра на културата Найден Тодоров по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на..

публикувано на 27.05.24 в 13:58

Гимназии събират ученици

Панорама на средното образование представя в Шумен възможностите за обучение за предстоящата учебна година.  Областният управител проф. Добромир Добрев откри събитието и подчерта значението му за по-добрата информираност на кандидат-гимназистите и техните родители, на които предстои да вземат решение къде да продължат обучението си.  В..

публикувано на 27.05.24 в 12:33

Два сигнала за домашно насилие

Два сигнала за домашно насилие са постъпили в полицейските управления на Каолиново и Велики Преслав.  В нощта на събота срещу неделя 44-годишна жена се обадила на полицията, тъй като съпругът ѝ от Тодор Икономово отправил закани към нея. Задържан е за срок до 24 часа в РУ - Каолиново.  В неделния ден е получен сигнал, че 23-годишен мъж от Смядово..

публикувано на 27.05.24 в 12:01

Мъж сипе заплахи към полицаи

35-годишен мъж е задържан заради арогантно поведение към полицейски служители. Това съобщават от шуменската полиция. На 25 май около 23:20 часа в Областната дирекция на МВР в Шумен е получен сигнал за пътен инцидент в село Благово. По време на работа по произшествието 35-годишен мъж е отправил обиди и заплахи към полицейските служители, като с..

публикувано на 27.05.24 в 11:51

Пиян удари паркирана кола

Задържаха пиян водач, предизвикал пътен инцидент в Шумен. Това съобщават от полицията. Сигналът е получен на 24 май около 23:30 часа. На място на ул. "Лозевско шосе" е изпратен екип на сектор „Пътна полиция“. Изяснено било, че товарен автомобил „Рено“, управляван от 50-годишен мъж, се е ударил в паркиран лек автомобил „Киа“. С техническо средство са..

публикувано на 27.05.24 в 11:40