Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санкция за фирмата по чистота

Община Русе
Снимка: Радио Шумен

С 25 000 лева Община Русе санкционира фирмата, извозваща съдовете за смесен битов отпадък в града, след като на 13 февруари е констатиран технически проблем с един от сметоизвозващите автомобили. Това съобщават от местната администрация.

"Служителите на общината са подавали незабавно сигнал за натрупаните отпадъци към ръководството на фирмата. Мерки са взети едва на следващия ден, като последните най-критични участъци са изчистени в понеделник преди обед с наличната техника”, коментира заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

За неуредиците през почивните дни - неизвозване на 13-и и несъбиране на разпилените вече отпадъци на 14-и, общината налага глобата още в понеделник.

„Изискали сме от фирмата да постави на съдовете стикери с инструкции за ползване и да изпълни задължението си, заложено в договора - да проведе информационна кампания за системата за сметосъбиране сред русенци“, допълни Димитър Недев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Величие" с добър резултат в Русенско

ГЕРБ – СДС е водеща политическа сила в Русенска област, това показват данните при 43% обработени протоколи на секционните избирателни комисии. Водената от Бойко Борисов коалиция събира 21,5% подкрепа за Народно събрание и 20 на сто от гласовете за Европейски парламент.  Второто място е за "Възраждане" , които получават 19% за български парламент и..

публикувано на 10.06.24 в 10:25

Кой води в Русенско?

28 % са обработените протоколи в Русенско. От преброените 21.6% са за ГЕРБ-СДС. За „Възраждане“ са гласували  2733, което е 19,6 % от отишлите до урните. ПП-ДБ получават 14,6%. „Има такъв народ“ е с 10.25%. След тях са „БСП за България“ с 8.26%.  ПП „Величие“ получават 7,34%. Движението за права и свободи е с под 5 %.  503 души са избрали квадратчето..

публикувано на 10.06.24 в 06:47

Температурен рекорд в Русе

Рекордно висока температура измериха днес в Русе. Термометрите в дунавския град отчетоха 36,7 градуса по Целзий До момента най-топло в Русе е било през 1987 година, когато градусите са били 36,6. Горещата вълна ще продължи и през следващата седмица, в някои райони температурите ще достигнат 40 градуса.

публикувано на 09.06.24 в 19:49

В Русенско ниска активност и 36,7°C

С ниска избирателна активност и без нарушения преминава изборният ден в Русенско. В града обаче беше отчетена рекордна температура на въздуха от 36,7 градуса. Вяло, но и без нарушения тече изборният ден в Русенска област. Преди обед активността на гражданите беше малко над 8%, като най-стриктни към задължението си да гласуват и на тези..

публикувано на 09.06.24 в 17:15

Блокирала машина

До момента само в една секция на територията на Русенска община има проблем с устройството за електронно гласуване. Това съобщиха от областната администрация. На втория избирател, който е използвал устройството, електронната бюлетина е заседнала и не е могла да бъде извадена от устройството.  В момента се изчаква техник, който или ще отстрани..

публикувано на 09.06.24 в 08:18

Първи пред урната

Изборният ден в Русенска област започна във всички осем общини, съобщиха от областната администрация. Първите избиратели гласуваха минути след 7:00 часа. Близо 3000 души участват като членове на секционните комисии в региона, като са за община Русе те са над 1800.  Броят на секциите в областта е 337, а в 289 от тях ще може да се гласува машинно...

публикувано на 09.06.24 в 07:47
Снимката е илюстративна.

"Синият Дунав" се завръща

Директният бърз влак Русе – София, по-известен като „Синият Дунав“, да бъде възстановен възможно най-скоро настоява областният управител на Русенска област Драгомир Драганов. Искането му е в резултат на многобройни запитвания от жителите на региона.  Към момента такава директна линия няма. Очакванията са още през това лято русенци да могат да..

публикувано на 06.06.24 в 08:47