Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плюшени прегръдки за онкоболни деца

Снимка: КОЦ Русе

Екипът на Комплексния онкологичен център в Русе се включи в благородната кауза на Лора Касабова и Петя Атанасова „Плюшена прегръдка“. Така от 15 февруари - Международният ден на децата с онкологични заболявания, само за седмица служителите на центъра събраха над 100 килограма играчки, детски книжки, игри и пъзели.  Тези „плюшени прегръдки“ вече пътуват към възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет, община Костинброд.

За каузите, в които отделяш времето си, от средствата си и влагаш от себе си, за да грейне детската усмивка, с д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ- Русе разговаря Ивелина Иванова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осем дни безводие в Тъкач

От няколко месеца жителите на каолиновското село Тъкач са с нарушено водоподаване, а от 8 дни са без капка вода – нито в светлата, нито в тъмната част на денонощието. За това сигнализираха жители на населеното място. През последните седмици има много повредени електроуреди, перални и бойлери. Хората плащат за вода, която не са изразходвали, разказват..

публикувано на 13.06.24 в 15:32

Абитуриенти се разделят с хора

Традиционният годишен концерт на хор "Свети Георги Победоносец" при Общинския младежки дом в Русе ще бъде изнесен днес. С концерта завършва творческият сезон за музикантите и певците от хора, защото плановете са следващият да започне по-рано, още в началото на септември.  Какво са включили в програмата на концерта, за раздялата с абитуриентите и за..

публикувано на 13.06.24 в 11:21
Община Попово

Модерна кухня за патронажа

Ново оборудване ще получи Домашният социален патронаж към община Попово. От обновяването на материалната база за приготвяне на храна ще се възползват стотици жители на територията на общината. Новото обзавеждане за Домашния социален патронаж се осъществява по проект, като община Попово има договор за съвместна дейност с Фонд „Социална..

публикувано на 13.06.24 в 08:21

Гласът на поетите

Докато по отношение на политиката се водят спорове дали тя е способна да разедини, или да обедини хората, то по отношение на културата всички сме съгласни, че нейната спасителна мисия е да обедини обществото около нещо съзидателно.  Човекът на изкуството е в пряк досег с човешкия живот и всяко социално сътресение е способно да промени гледната му..

публикувано на 12.06.24 в 15:48

Все повече непълнолетни на работа

Все повече работодатели наемат непълнолетни през летния сезон в област Русе. Поисканите разрешителни от Инспекцията по труда от началото на годината са 96, а за същото време на миналата година са били 65. Непълнолетни се търсят в сферата на ресторантьорството и търговията, защото заетите в тези сфери са отишли да работят по морето. Ръстът..

публикувано на 12.06.24 в 13:52

ГЕРБ след изборите

ГЕРБ са задължени да направят правителство, още повече, че предизборната им реторика бе насочена към активизиране на електората за постигане на първо място, каза политологът от Галъп интернешънъл Яница Петкова. Предстои да се види проектът за кабинет, който ще предложат от първата политическа сила.  Според Петкова, ГЕРБ са реагирали с изненада на..

публикувано на 12.06.24 в 13:38

Пазете кучето в жегата

Високите температури на въздуха могат да бъдат опасни както за хората, така и за домашните ни любимци. Горещото време носи със себе си повишен риск от прегряване и топлинен удар. Опасност има за всички кучета, независимо от породата, възрастта, включително активните и здрави четириноги.  Превенцията е ключова при предотвратяването на топлинен удар...

публикувано на 12.06.24 в 08:16