Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на младостта

10
Снимка: Радио Шумен

500 абсолвенти от випуск 2020 на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" днес получиха дипломите си. Тържеството за патронния празник се състоя пред Ректората.

Абсолвентите положиха клетва. Ректорското ръководство поздрави младежите с тяхното завършване и им пожела да бъдат здрави и да работят в духа на Преславската книжовна школа.

Чуйте репортажа от празника на ВУЗ-а с гласовете на ректора проф. Георги Колев, председателя на Общото събрание доц. д-р Юрий Проданов, специалния гост на тържеството Кирил Вълчев - директор на БТА, както и на абсолвенти от випуск 2020. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Овен в петолинието

С концерт и представяне на книгата „Овен в петолинието“ тази вечер ще бъдат отбелязани 125-годишнинината от рождението на Панчо Владигеров и 75-годишнината на Филип Павлов.  Събитието е  в къщата музей „Панчо Владигеров“ в Шумен. Концертът е под надслов „Два творчески юбилея“. В програмата е включена клавирна и вокална музика от Владигеров и Павлов...

публикувано на 17.05.24 в 13:05

Полицията - в училище

Полицейски служители гостуваха на ученици НУ „ Княз Борис I” в Шумен. Инсп. Валентин Вълев от Детска педагогическа стая в РУ- Шумен изнесе беседа на второкласници, в която беше засегната темата за наркотичните вещества, начините по които трябва да се предпазят от непознати  и опасностите, които ги дебнат в интернет. Децата се срещнаха с..

публикувано на 17.05.24 в 12:08
Паметник

Паметникът грейва в лилаво

Паметник „Създатели на българската държава“   ще бъде осветен в лилаво от 17 до 21 май в чест на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.  На 18 май висшето училище ще изпрати абсолвентите от Випуск 2023, а на 21 май академичната общност ще отбележи патронния си празник. Във Випуск 2023 са се дипломирали общо 1850 души, а над..

публикувано на 17.05.24 в 11:14

Проверяват автобуси с ученици

Проверки на водачи на автобуси, преди да тръгнат на организирани ученически екскурзии, се извършват в област Шумен. Това съобщават от полицията. Тази сутрин преди екскурзия на ученици от Нови пазар са проверени документите на водача и превозното средство. Мъжът е тестван за шофиране след употреба на алкохол. Пробата му е отрицателна...

публикувано на 17.05.24 в 10:00

Горя пункт за вторични суровини

Предполагаема причина за възникване на пожара в Дивдядово вчера са огневи работи. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет минути преди 13:30 часа. Съобщено е за пламъци в пункт за вторични суровини на бул. “Велики Преслав“ в Шумен. Към мястото на произшествието са насочени два противопожарни екипа. Огнеборците заварили да гори купчина,..

публикувано на 17.05.24 в 09:51

Мъж простреля опонент

50-годишен мъж от село Вехтово е задържан в полицейския арест след сбиване в двор на фирма край Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 09:30 часа вчера след конфликт мъжът прострелял в областта на устната 35-годишен мъж с пневматичен пистолет. При опит от служители във фирмата да ги разтърват 50-годишният напръскал част от тях..

публикувано на 17.05.24 в 09:36

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в събота – 18 май. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май в Шумен.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. тази събота. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от..

публикувано на 17.05.24 в 09:09