Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По 120 лева през октомври

Снимка: Ани Петрова

Изплащането на пенсиите и добавките за месеца ще бъде между 7 октомври (четвъртък) и 20 октомври (сряда), информират от НОИ. Оттам уточняват, че към тях ще бъде включена и допълнителната сума от 120 лева. За изплащането на добавката са предвидени близо 249 милиона лева, които са осигурени с актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване.

Освен за октомври, изплащане на допълнителна сума към пенсиите е предвидено да има и през ноември и декември.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва по график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на октомврийските пенсии по банковите сметки, ще бъдат извършени на 7 октомври 2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шествие на буквите в Ценово

С шествие на буквите отбелязаха 24 май в Ценово. Химнът на светите братя Кирил и Методий „Върви, народе възродени“ даде тон на празничното настроение. В празничната програма се включиха и децата от ДГ „Баба Тонка“. Те изпълниха танц, посветен на приятелството. Момичетата и момчетата развяваха знамена с лика на славянските първоучители и българския..

публикувано на 24.05.24 в 15:40

Гала концерт в Двора на кирилицата

Гала концерт на лауреатите на 5-тия Международен младежки фестивал „Славянски звън“ се проведе в Двора на кирилицата в Плиска. Сред гостите бяха  Областният управител на Област Шумен проф. Добромир Добрев и на Варна проф. Андрияна Андреева.  Проф. Добромир Добрев връчи поздравителен адрес на организатора на проявата Искра Иванова, председател на..

публикувано на 24.05.24 в 15:27

Награди "Златен век"

Директорът на националната библиотека доц. Красимира Александрова е сред лауреатите, които бяха отличени в Министерството на културата с награди "Златен век".  В своя повече от 25 годишен стаж доц. Александрова е била главен библиотекар в библиотеката на Шуменския университет, както и директор на Шуменската регионалната библиотека „Стилиян..

публикувано на 24.05.24 в 13:43
Велики Преслав

Продължават дните на духовността

Продължават дните на духовността „Преславска пролет“ 2024. На централния площад във Велики Преслав днес бе отбелязан Денят българската писменост.  Ще бъде връчена и голямата награда „Златен век“ на общината. Отличието се присъжда за постижения в образованието, културата и обществения живот.Номинацията тази година е за читалище „Развитие“. То..

публикувано на 24.05.24 в 12:43

Интересни изложби в Търговище

Регионалният исторически музей –  Търговище съобщава, че на празничния 24 май (петък) – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, от 9:30 – до 13:00 ч. отворено за посещение ще бъде Славейковото училище  с постоянна експозиция „Възрожденска класна стая" и следните изложби: - „ От..

публикувано на 24.05.24 в 11:08

Промени в движението

Във връзка с честването на 24 май, се въвеждат временни промени в организацията на движението в Шумен, съобщават от общината. От 8:00 до 20:00 часа днес /24 май/ и утре /25 май/, ще бъде спряно движението за автомобили по бул. „Славянски“ - от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“.  До 12: 30 часа днес е забранено движението по бул. „Славянски“..

публикувано на 24.05.24 в 11:00
Доходното здание, Русе

Празнична програма и в Русе

Празнични събития за 24 май е подготвила и Община Русе. В 10:30 часа от Средното училище „Христо Ботев“ започва тържествено шествие с представители на русенските училища. Шествието ще се движи под съпровода на Общинския духов оркестър и Мажоретния състав „Екстрийм“ към Младежкия дом. В 11:00 часа започва празничният концерт на Общинския детски център..

публикувано на 24.05.24 в 10:18