Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документи за самоличност за балотажа

Снимка: mvr.bg
Сектор „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР – Силистра ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември.
Служителите от звената на сектора, РУ-Дулово и РУ-Тутракан ще работят в събота от 08.30 ч. до 17.30 ч. и в неделя 21 ноември от 08.30 ч. до 19.30 ч.Гражданите могат да подават искания за удостоверения до 17.00 часа на 20 и до 19.00 часа на 21 ноември.

В седмицата преди изборите за президент и вецепрезидент  е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи да имат възможност да упражнят правото си на глас. На граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 19ноември по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 21 ноември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново дрогиран зад волана

24-годишен е задържан, след като е установен да шофира под въздействие на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. В малките часове на 26 септември по ул. „Шуменско шосе“ в Дулово той управлявал лек автомобил „Сеат“ и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на..

публикувано на 26.09.24 в 14:09

Кола се обърна край пътя

48-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие, съобщават от силистренската полиция. Пътният инцидент е станал на 23 септември около 08:45 часа по околовръстния път край Силистра.  Жената пътувала в лек автомобил „Опел“, шофиран от 26-годишен, който изгубил управлението и колата се преобърнала край пътя.  Пътничката получила..

публикувано на 24.09.24 в 10:39

Да пазим децата на пътя

Община Тутракан се включи в кампанията в рамките на Европейската седмица на мобилността за опазването на живота и здравето на най-малките участници в движението – децата. Заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) бе организиран открит урок в СУ „Йордан Йовков” с учениците от начален..

публикувано на 20.09.24 в 15:50

Живи човешки съкровища

Процедура за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България“ обяви Министерството на културата. Целта на кампанията е опазване на нематериалното културно наследство, съхраняване на знанията и уменията за културно изразяване и тяхното предаване на следващите поколения. Процедурата се извършва на 2 етапа: областен (от 19..

публикувано на 20.09.24 в 15:41

Отново пиян на пътя

Бързо производство е започнато в РУ-Дулово за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 30-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ бил спрян за полицейска проверка на 19 септември около 23:30 часа по ул. „Йордан Йовков“ в града. Тестван е с дрегер, който отчел 2.16 промила.  Отказал е да даде кръвна проба и е..

публикувано на 20.09.24 в 09:59

Мъж си изхвърли парите

34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро хвърлил през терасата 72-годишен мъж, след като станал жертва на телефонна измама. Това съобщават от силистренската полиция. На 19 септември в Силистра той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който го измамил по познатата схема - помощ за залавяне на ало измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да..

публикувано на 20.09.24 в 09:55

Спецакция в Силистренско

Мащабна полицейска операция се провежда днес в Силистренска област. Проверката се извършва от мобилни екипи и на няколко изградени контролно-пропускателни пункта. Със свои сили участва и Зоналното жандармерийско управление – Русе. Акцията се провежда във връзка с Деня без загинали на пътя – 18 септември. Следи се за спазване на правилата за..

публикувано на 18.09.24 в 14:12