Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят улица заради ВиК ремонти

Временно се затваря за движение ул. „Йордан Йовков“ в кв. „Средна кула“ в Русе, съобщават от общинската администрация. От днес, 10 януари, до 28 февруари включително ще бъде забранено движението на МПС ул. „Йордан Йовков“в участъка от ул. „Димитър Талев“ до след ул. „Грудово“.

Промяната е във връзка с реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в русенските квартали „Средна Кула“ и „Долапите“.

Движението на МПС ще се осъществява по обходен маршрут от ул. „Димитър Талев“ по останалите отворени за движение улици.

Автобусните линии №6 и №15 ще се движат по обходен маршрут от ул. „Йордан Йовков“ по ул. „Димитър Талев“, ул. „Тодор Страшимиров“, ул. „Харманли“  и по ул. „Сини вир“ към кв. „Долапите“ и обратно.

Автобусна линия №7 няма да се изпълнява за периода на временната организация. Курсовете до стрелбището на кв. „Долапите“ ще бъдат поети от автобусна линия №15.

Призовават се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели, а пътуващите с обществения транспорт да се пренасочат към спирките по посочените по-горе обходни маршрути.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет бременни вече са имунизирани

Бременни жени от Русенско вече започнаха да се имунизират срещу коклюш, съобщават от областната администрация в Русе.  В региона е разкрит един временен имунизационен пункт и той се намира в Университетска болница „Медика-Русе“. Пунктът работи всеки ден от 13:00 до 17:00 часа с предварително записване.  В първите два дни от кампанията са..

публикувано на 15.05.24 в 06:40

Черен дим стресна Русе

Черен дим в района на Топлофикация - Русе стресна жителите на града днес, информира БНТ. Пожар е станал на фирмена площадка за съхранение на химикали, която не е на територията на топлопреносното дружество. Предполага се, че огънят е тръгнал по време на преливане на разредител от един пластмасов ББ куб в друг. На място са изпратени екипи на Спешна..

публикувано на 14.05.24 в 11:52

Пръскат срещу комари

Обработка срещу комари ще има в Русенско. Тази вечер след 19:30 ч. ще е пръскането в Сливо поле, а утре вечер – в Бабово и Бръшлен.  Третиране в Ряхово вече е направено, нова обработка се планира и за 22 май.  Институциите работят над възможностите за синхронизирани пръскания в България и Румъния. В северната ни съседка наземното третиране срещу..

публикувано на 14.05.24 в 09:18

Бъдещето на общественото здраве

Европейската седмица на общественото здраве започва от днес. Инициативата има за цел да повиши осъзнаването и да разшири съществуващите идеи по отношение на пет специфични общественоздравни теми в съответствие с водещите Европейски организации. Да способства за изграждане на доверие и иновативни подходи за сътрудничество между всички..

публикувано на 13.05.24 в 13:16
Ремонти на Дунав мост, юни 2022 г.

Ремонт на Дунав мост

От днес до края на месец май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. За извършването му ще бъде ограничено преминаването в 20-метров участък в лентата в посока Гюргево.  Движението ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в..

публикувано на 13.05.24 в 11:21

Водоемите – под наблюдение

Постоянно следене нивото на водоемите в региона разпореди областният управител на Русенска област Драгомир Драганов. Мярката е превантивна и е продиктувана от проливните валежи през последните денонощия в страната, както и заради пролетното пълноводие. Целта е да се предприемат максимално адекватни и навременни мерки при евентуално повишаване..

публикувано на 10.05.24 в 16:24

Изложба „Моите будители“

Изложба „Моите будители“ откриха днес в Русенския университет.  Експозицията показва българските олимпийци по природни науки и техните ръководители. Целта е да се популяризират най-добрите български ученици, които печелят медали за страната ни от най-престижните международни олимпиади по математика, физика, химия, биология, лингвистика,..

публикувано на 10.05.24 в 13:47