Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети апарат с жълти стотинки

Снимка: pixabay.com

„Всички заедно можем да се похвалим с доброто, което направихме за децата в Шумен и региона“. Думите са на Милена Ламбрева, координатор и участник в благотворителната кампания „Жълти стотинки. Деца помагат на деца“, която вече близо година събира малки монети в подкрепа на Отделението по неонатология в шуменската болница.

До момента е закупена апаратура за близо 66 000 лева - видеоларингоскоп и ехограф с възможност за трансфонтанелна и абдоминална ехография за близо 31 000 лева и предстои поредното дарение - неонатален респиратор на стойност 36 000 лева.

Модерният апарат ще бъде предаден официално на Неонатологичното отделение на утре - 2 февруари, от 12 ч. от деца, участници в кампанията и от местните координатори от мотоклуб “The Devils”.

Акция „Жълти стотинки“ ще дари за Шумен и апарат за кръвно-газов анализ с капилярна кръв. По сметката има 11 012,68 лв., а за апарата са необходими около 12 000 лева. „Със сигурност ще успеем да ги съберем. Благодарим на всички, които станаха дарители в кампанията. Изключително активно се включи Шумен. Над 10 000 лева са предадени от региона. 3000 лева са преведени по сметката на акцията от коледния базар. Благодарим на всички детски градини, училища, студенти и преподаватели от Медицинския филиал в Шумен, на мото клуб „“The Devils”, на всички, съпричастни към кампанията от цялата страна. Има деца, които израснаха с кампанията и вече 14 години носят касичките си. И успехът идва, защото сме заедно. Благодарим, че заедно учим децата си на съпричастност, на добротворчество, на обич, на щедрост, на уважение към малкия жест, който има силата да променя и да съзидава“, каза Милена Ламбрева.

Чуйте интервюто на Ивелина Иванова с Милена Ламбрева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблеми в Новата поликлиника

Актуализиране на цените в микробиологичната лаборатория на ДКЦ-1 (Новата поликлиника) в Шумен и нова техника, поиска д-р Йорданка Йорданова. Това стана по време на работна среща на здравната комисия към Общинския съвет с представители на медицинското общинско заведение. „По време на пандемията от Covid-19 ние бяхме единствената лаборатория в Шумен без..

публикувано на 04.07.24 в 18:07

Спортни битки за празника

Служители на Областната дирекция на МВР - Шумен отбелязаха 145-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник 5 юли със спортни състезания. Турнир по футбол, теглене на въже, тенис на маса и турнир по стрелба са инициативите, организирани във връзка с празника.  Изключително оспорвани бяха футболните..

публикувано на 04.07.24 в 14:19

Проф. Добрев: Държавността ерозира

Проф. Добромир Добрев от днес не е областен управител на Шуменска област. Новината дойде от Министерския съвет снощи, а днес проф. Добрев благодари на екипа, с който е работил. „За себе си мога да кажа, че се отнесох сериозно към работата и съм доволен. Специални благодарности искам да изкажа на хората, които имаха доверие в мен и ме оставиха..

публикувано на 04.07.24 в 13:40

Закана за убийство

44-годишен мъж от село Осеновец бил задържан за закана за убийство към 40-годишна жена, с която живее на семейни начала.  Сигналът бил приет малко след 19:30 часа в дежурната част на областната дирекция. Изпратеният на място екип установил мъжа и го задържал в полицейския арест в Шумен.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 04.07.24 в 11:46

Двама пияни въртят волани

Двама водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през последните 24 часа. Автомобилите и на двамата са иззети. Това съобщават от шуменската полиция. Първият водач, на 31 години, бил с "Пежо". Спрян бил за проверка около 23:40 часа на 3 юли в село Браничево. Не представил свидетелство за управление. Изяснено било, че е неправоспособен и..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Катастрофа взе жертва

73-годишен мъж е загинал при катастрофа в ранните следобедни часове вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за произшествието е приет в 14:00 часа в дежурната част на областната дирекция. Съобщено било за преобърнат лек автомобил в канавка на пътя между селата Дойранци и Вълнари.  Към мястото на произшествието са насочени екип на..

публикувано на 04.07.24 в 10:55

Паркинг и алея до игрището

Започва вторият етап на благоустройството на пространството около игрището за мини футбол в Нови пазар. Вече са монтирани 100 пейки за публиката. Това съобщават от общинската администрация. Ще бъде изграден паркинг с 29 паркоместа, четири от които са предназначени за хора с увреждания. Предвидено е да се засадят дървета, както и да се направят улично..

публикувано на 04.07.24 в 09:29