Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чешми с негодна вода

Снимка: Pixabay

Водата от четири обществени чешми във Велики Преслав не е добра за пиене. Това показват резултатите от проби, взети на 17 февруари от служители на Здравната инспекция в Шумен.

Отклонения по микробиологични показатели са установени при чешмите „Кюнтя“ до ВиК, „Радула“ и „Горната чешма“ в кв. Кирково. Изследвани са общо шест местни водоизточника.

В норма е водата от чешма „Тунела“ и от чешмата по пътя от Велики Преслав за Драгоево.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конфискуваха фалшиви стоки

Над 200 артикула са конфискувани от търговски обект в района на автогарата в Шумен. Това съобщават от полицията.  Предприетите действия са в рамките на проведена специализирана операция.  Иззетите стоки - над 100 тениски, над 50 спортни комплекта, над 20 якета, чанти и шапки, са имитация на световни брандове, като собственикът няма съгласието на..

публикувано на 22.05.24 в 15:46

Иззеха 150 л алкохол

150 л нелегален алкохол, 66 антични предмета и цигари без бандерол са намерени и иззети от частен дом в Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена в хода на операция за противодействие на престъпността. След получен оперативен сигнал полицейски служители от РУ - Нови пазар влезли в частен дом, обитаван от 56-годишен..

публикувано на 22.05.24 в 15:37

Деца в тоги

На тържествена церемония до Паметника на свободата Детска градина „Братя Грим“ в Шумен изпрати своите "зрелостници". Директорът на учебното заведение Евгения Михова откри събитието с послание към децата за успехи в училище.  На церемонията присъстваха служители на общинска администрация, детски учители, родители и приятели на децата.  Община..

публикувано на 22.05.24 в 13:26

Иззеха монети от иманяр

Монети с вид на културно-исторически ценности са иззети тази сутрин от частен дом в село Тодор Икономово. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена след получен сигнал, че 61-годишен мъж държи археологически обекти. Иззети са, предстои да бъде назначена експертиза.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 22.05.24 в 10:46

Пиян катастрофира на пътя

Катастрофа е станала в Шуменско вчера следобед. Един от водачите е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 14:00 часа вчера полицейски служители от участък Хитрино получили сигнал за пътнотранспортно произшествие с материални щети близо до разклона за село Развигорово. На място установили, че..

публикувано на 22.05.24 в 09:48

Децата и природата

Резултатите от Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“ ще бъдат отчетени днес, съобщават организаторите от Дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“.  Наградите ще бъдат връчени от 16:00 ч. в сградата на дирекцията в лесопарка „Кьошковете“.  В 29-ото издание на ученическата надпревара участват близо 130 стихотворения и разкази, 45..

публикувано на 22.05.24 в 08:56

Медсестри с по-високи заплати

С 200 лева се увеличават възнагражденията на медицинските специалисти в Диагностично-консултативния център 1 в Шумен. Това предвижда анекс към Колективния трудов договор в лечебното заведение, който влиза в сила със задна дата от 1 април.  Заплатите на медицинските сестри, работещи в новата поликлиника, ще станат 1700 лева.  Договореностите..

публикувано на 22.05.24 в 08:45