Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нажежен тиган подпали апартамент

Снимка: Радио Шумен

Апартамент горя вчера следобед в Шумен, съобщават от местната полиция.

В 15:22 часа е получен сигнал за пожар в апартамент на бул.“ Славянски“ в града. Към адреса е насочен екип на шуменската пожарна, помощ в гасенето са оказали още три екипа.

След пристигане на място огнеборците заварили да гори апартамент на четвъртия етаж. Изяснено било, че собственичката на жилището оставила тиган с олио върху включен електрически котлон. Олиото се възпламенило след прекомерно нагряване. Пламъците обхванали мебелите, които били над котлона.

Огънят бил погасен с  500 л вода. Унищожено е домашно имущество, мебели, техника, опушени са около 80 кв. м стени, унищожена е ПВЦ дограма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блъснаха пешеходец на пътя

90-годишен мъж от Шумен е пострадал при катастрофа вчера преди обяд. Това съобщават от шуменската полиция. Минути преди 10:30 часа водач на "Дачия Докер“ със софийска регистрация извършвал маневра на заден ход. 35-годишният водач излизал от паркинг на фирма на ул. “Алеко Константинов“. Ударил пешеходец.  Пострадалият 90-годишен мъж от Шумен е..

публикувано на 06.06.24 в 09:51

Зарибяват язовир "Шумен"

Зарибяване на язовир "Шумен" ще извършат служители на шуменския клон на "Напоителни системи" ЕАД. Във водоема ще бъдат пуснати по 200 хил. личинки амур и толстолоб. Целта е да се подобри популацията и да се предпази язовирът от заблатяване.  Акцията ще се извърши от 15:30 часа. Зарибителният материал е произведен в Селскостопанската академия към..

публикувано на 06.06.24 в 08:57

Рухнал покрив затвори улица

Участък от улица "Цар Освободител" в Шумен е затворен временно за движение след сигнал за срутване на покрив от стара къща, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. За да се избегнат инциденти в тъмната част на денонощието е предприето затваряне на част от участъка. Екип на РСПБЗН - Шумен е разчистил срутените отломки от сградата. Пътят е обезопасен със  сигнални..

публикувано на 06.06.24 в 04:51

Акция срещу купуването на гласове

Полицейска операция за противодействие на престъпността, против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. В операцията участваха служители на ГД „ Национална полиция“, ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма"..

публикувано на 05.06.24 в 21:31

Пленер в Голямата базилика

В планер на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска“ участваха ученици от Шуменското училище „Сава Доброплодни“.  Двадесет ученици от X клас с профил „Изобразително изкуство“ с ръководители Деница Спасова и Виолета Петрова рисуваха по темата „В началото бе словото“. Младите художници избраха да изобразят..

публикувано на 05.06.24 в 16:22

Инструктори срещу промените

Автоинструкторите се обединяват срещу промените в нормативната база за провеждането на шофьорски курсове. Няколко елемента будят особено съмнение. Един от тях е предложението кандидат-шофьорите да нямат право да се явяват на изпит по кормуване повече от четири път в рамките на шест месеца.  Това са неприложими неща, още повече, че предстоят..

публикувано на 05.06.24 в 11:41

Задържаха хулиган пред магазин

54-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест след непристойни действия на обществено място. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 10:30 часа вчера бил приет сигнал, че пред хранителен магазин на ул. “Северна“ в града мъж отправя обиди и закани към клиенти на търговския обект. На място бил пратен полицейски екип.  Мъжът бил..

публикувано на 05.06.24 в 10:45