Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златни успехи на ММА борците

Снимка: Личен архив

Три златни медала завоюва ММА-Шумен на Държавното първенство, което се проведе в Благоевград. Със злато се окичиха Йована Йованчич - девойки 56.7 кг., Емирхан Риза - кадети - 57 кг. и Виктор Иванов мъже - 70 кг. Бронзови медалисти от първенството са Иван Димитров - мъже - 70 кг. и Ивайло Димитров - юноши - 70 кг. Шампионите си извоюваха  квоти за Световното първенство в Абу Даби, ОАЕ.

Приз за най-добър боец над 18 години на турнира грабна световният шампион от Рим 2019 г. Виктор Иванов. Той изигра три много тежки срещи,  като по пътя си отстрани европейския шампион по бразилско джио джицо Ангел Младенов, сочения за претендент на категория Кольо Колев и досегашния национал на България Радостин Георгиев.

 "Браво! Горд съм от представянето на всички! Показахме на цяла България, че ММА - Шумен е първокласна школа! Виктор, Емо и Йована отвяха конкуренцията в своите категории! Иван и Ивайло малко не им достигна да се окичат със злато и останаха с бронз. Симеон, Ариф и Станислав не успяха  да стигнат да медалите, но и бяха в най-многобройните категории над 14 човека всяка”, каза Калоян Колев, председател и треньор на СК "ММА”-Шумен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отборът на Климент е шампион

Отборът на „Мълния“(Климент) е новият шампион по футбол в Шуменска област. Тимът спечели драматично срещу „Чавдар“(Дивдядово) с 1:1.  Преди финалната среща се изигра и мачът за 3 – 4 място между отборите на „Шумен 2007“ и „Заря“(Тодор Икономово). Младите шуменци за пореден път доказаха, че са във възход, спечелвайки двубоя с 4:1.  Крайното..

публикувано на 03.06.24 в 09:47

Маратон за смели сърца

Лудогорският маратон за 11-и път привлече стотици участници от цялата страна и от чужбина. В седемте различни старта се включиха близо 400 души, което превръща състезанието в едно от най-масовите спортни събития в областта. Проявата е организирана от клуб “Зелена стъпка”, а екипът от организатори и доброволци надхвърля 50 души.  Точно в 7:00 ч...

публикувано на 03.06.24 в 08:30
Йоана Илиева завърши пета в Германия.

Шумен събира млади рапиристи

Зала „Арена Шумен“ ще бъде домакин днес и утре на Международен детски турнир "Рапирата на Шумен", организиран от шуменския Клуб по фехтовка 1951. Състезанието започн от 9:00 часа, като входът е свободен за публика.  Днес ще бъде индивидуалната надпревара до 10, 12 и до 14 години, а на 2 юни е отборното състезание.  На тазгодишния турнир сили ще..

публикувано на 01.06.24 в 10:32

Хандбалистите на Шумен вицешампиони

Хандбалистите на "Шумен 61" не успяха да защитят шампионската си титла.  В решителен трети двубой от суперфинала при мъжете тимът отстъпи на "Локомотив" (Горна Оряховица) с 23:24, на полувремето 9:10. В "Арена Шумен" домакините реализираха трудно заради добрата защита на гостуващия тим. В един момент от двубоя шуменци изоставаха с 4 гола, това..

публикувано на 26.05.24 в 07:36

Футбол за деца

Повече от 90 момчета на възраст от 7 до 15 години са записани за тренировки във ФК „Панайот Хитов”, стана ясно на проведената среща на градския стадион в Тутракан. До края на октомври тренировките ще се водят на градския стадион, който е в добро състояние.  Предстои ремонт на съблекалните, като тогава тренировките ще бъдат преместени на игрището в..

публикувано на 21.05.24 в 09:18

Медали за шуменските каратисти

2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал завоюваха състезателите на СКК "Киокушин" - Шумен, на осемнадесетото издание на традиционния Турнир за купа „Мадарски конник“ за мъже и жени в дисциплините кумите и ката. Това съобщи сенсей Даниел Димитров - треньор в клуба.

публикувано на 20.05.24 в 08:12

Хандбалистките на Бяла отново на върха

Трета поредна шампионска титла за хандбалистките на "Бяла". Отборът, воден от Виктория Жосан, спечели и втория двубой от суперфинала с "Етър-64" и си гарантира трофея.  Първото полувреме на двубоя във Велико Търново беше равностойно, а двете вратарки се отличиха с качествени спасявания. На полувремето резултатът беше 10:11 за гостенките.  След..

публикувано на 20.05.24 в 06:43