Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грамоти за социалните работници

Снимка: Община Разград

Благодарствени грамоти получиха представители на социалните услуги, които се предоставят в община Разград. В Световния ден на социалната работа и социалния работник кметът Денчо Бояджиев им пожела да са здрави и да останат верни на своето призвание да помагат на нуждаещите се.

19 са социалните услуги, които се предоставят на територията на община Разград. Те са насочени както към деца, така и към възрастни хора, към хора с увреждания, към деца и младежи без родителска грижа, към различни групи социално слаби хора. Капацитетът на различните услуги варира от 6 деца в звено „Майка и бебе“ до над 500 души в Домашния социален патронаж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови табели улесняват туристите

Служителите на Дирекцията на Природен парк "Шуменско плато"  са поставили нови табели, които ще улеснят посетителите на скалните манастири.  Това съобщиха от администрацията на парка.  Най- посещаваните свети места са Хан Крумовския скален манастир над село Троица и Костадиновия манастир над село Осмар, където е и емблематичния за парка скален..

публикувано на 09.05.24 в 15:59

Такси блъсна пешеходка

Сигнал за катастрофа на булевард "Симеон Велики" до Шел в Шумен е получен в полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Водач на таксиметров автомобил не е пропуснал пешеходка, която пресичала на зелен сигнал на светофара, и я ударил.  Пострадалата, 44- годишна шуменка е контактна, откарана е за преглед в шуменската болница. От полицията..

публикувано на 09.05.24 в 15:35

Тревожна демография

149 699 души е населението на Шуменска област през 2023 г. според данните на отдела „Статистически изследвания“ в Шумен. Текущата демографска ситуация показва продължаващо намаляване и застаряване на жителите на региона.  Областта се нарежда на 14-то място по брой на населението, непосредствено след Сливен и преди Враца. В сравнение с 2022 г...

публикувано на 09.05.24 в 12:39

Плакати призовават към действие

Изложба на плакат беше открита в галерията на Педагогическия факултет на Шуменския университет "Еп. Константин Преславски".  Тя включва 21 творби, събрани в темата "Европейски парламентарни избори 2024".  "Плакатът е призив и ни подтиква към действие, кара ни да мислим. Това е интересното и това се опитахме да постигнем с нашите плакати", каза доц...

публикувано на 09.05.24 в 12:30

Мирис на газ вдигна огнеборците

Малко преди 09:30 часа е приет сигнал за мирис на газ от табло на ул.“ Цар Асен I” в Шумен.  Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място бил пратен екип.   Оказано е съдействие на екип на газоразпределителното дружество за отстраняване на теч от табло в къща.

публикувано на 09.05.24 в 10:56

Късо съединение подпали къща

В обедните часове вчера екип на РСПБЗН- Шумен е погасил пожар в покрив на къща на ул.“ Витоша“ в село Вхтово.  Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  Пламъците тръгнали след късо съединение в хладилник.  Изгорели са мебели, домашно имущество, техника. Огънят е погасен, къщата е спасена от опожаряване.

публикувано на 09.05.24 в 10:49

Иззеха антики и патрони

В сутрешните часове вчера полицейски служители от РУ- Нови пазар извършили проверка в частен дом в града, обитаван от 39- годишен местен жител. От жилище на ул.“ Цар Борис I” намерили и иззели 82 обекта с вид на културно- исторически ценности – монети и др.   Открити са и пет патрона 12-ти калибър, два за автомат и пликче с около 2 грама бяло..

публикувано на 09.05.24 в 10:42