Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русе приюти национали по кану-каяк на Украйна

Част от украинския отбор по кану-каяк.
Снимка: Ася Пенчева

Четиридесет и седем състезатели и треньори от националния отбор по кану-каяк на Украйна са настанени в гребната база на Русе. Те ще тренират заедно с българските състезатели, докато войната в родината им приключи.

За посрещането и настаняването на украинските състезатели помогнаха дарители на „Каритас“, групата „Русе помага на Украйна“ и БЧК, а за храненето на гребците ще се погрижи Пламен Здравков, собственик на верига от магазини за хранителни стоки.

Домакин на гостите е русенският клуб „Локомотив“ с главен треньор Евгени Недев.

„Това не е спасителен лагер, това е тренировъчен лагер. Ние ще тренираме съвместно с нашите спортисти. Условията, които са осигурени са достатъчно добри, за да могат те да водят своята подготовка“, каза Недев.

Треньорът на украинските състезатели Едем Мурадасилов благодари от името на отбора.

„Всички победи, които ще имаме, посвещаваме на вас – българите, на България, на вашия град“, посочи Мурадасилов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вазата отново в цветя

Вазата в Парка на младежта в Русе е отново с цветна премяна. В украсата са вложени над 35 000 стръкчета цветя, отгледани в оранжериите на общинското предприятие „Паркстрой“.  Проектът е на ландшафтния архитект Марин Койнов, а изпълнението бе поверено на служителите на общинското предприятие.  През следващия месец ще бъдат подменени и цветята в..

публикувано на 29.05.24 в 08:47

Част от Русе без вода

Без вода ще са част от жителите на Русе. Заради изграждане на нова водопроводна връзка в русенския квартал „Здравец - изток“ днес от 9:00 до 16:00 ч. ще бъде нарушено нормалното водоподаване към потребителите в жилищните блокове:   „Берое“, „Славия“, „Марек“, „Етър“, както и към бензиностанциите в квартала. Това съобщават от ВиК - Русе...

публикувано на 27.05.24 в 09:04

Колекция в изложба

Филателната изложба „България - събития, традиции и личности“ е подредена в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.  Експонатите са от колекцията на русенеца Петър Михайлов, който ги е събирал в продължение на половин век. Показани са оригинални пощенски пликове, картички и марки, свързани със съкровищата, открити по българските земи, с..

публикувано на 23.05.24 в 10:05

Църквата със социални услуги

В Русе се провежда двудневен семинар „Социална свързаност и подкрепа“, който има за цел да повиши информираността относно социалните услуги и предоставянето им от страна на Българската православна църква. Събитието се провежда в конферентната зала на хотел „Дунав“. Началото във втория ден на семинара ще бъде дадено малко след 14:30 часа.   Участие ще..

публикувано на 23.05.24 в 08:44
РИОСВ Русе

250 000 лева за неприятни миризми

Оператор с комплексно разрешително в Русе е глобен с 250 000 лв. за разпространение на миризми. Това съобщиха от екоинспекцията в дунавския град.   Нарушението е установено на 9 април, когато за 4 часа в инспекцията са постъпили над 43 сигнала от кварталите „Възраждане“, „Здравец“ и централна градска част на Русе за миризма на „изгорял бакелит“...

публикувано на 23.05.24 в 08:26

Ремонтът на Дунав мост започва

През юли ще започне ремонтът на Дунав мост при Русе, като движението по съоръжението ще се извършва само в една лента в продължение на две години. Това стана ясно днес след среща между институциите, ангажирани с ремонта.  Общата стойност на дейностите е 44 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.  Всички превозвачи и туристи,..

публикувано на 22.05.24 в 15:54

Престижна номинация за лекар

Номинация за наградата Тhe Spirit of Excellence получи началникът на отделението по нeрвни болести в УМБАЛ „Медика Русе“ д-р Росица Кръстева. Сертификатът ѝ за номинация беше връчен на церемония в Базел, Швейцария, по време на 10-тия Европейски конгрес по инсулт, който се проведе от 15 до 17 май.  Четиринайсет лекари и екипи от различни..

публикувано на 22.05.24 в 14:11