Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масово кръщене в Плиска

Снимка: Радио Шумен

Масово кръщене се проведе днес в Голямата базилика край Плиска. Ритуалът се прави от 2014 година, но през последните две години не се състоя заради пандемията.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан въведе в Христовата вяра 11 деца от Североизточна България. Най-малкото бе Кубрат, който е на една година и десет месеца. Най-голямото, вече пораснало дете, бе 19-годишната Денислава. 

Митрополит Йоан и кметът на община Каспичан Милена Недева подариха на новите християнчета икони и детско евангелие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Студено и дъждовно

Под влияние на преминаващ добре изразен студен фронт, времето чувствително ще се влоши. С умерен, временно и силен вятър от северозапад ще нахлува много по-студен въздух. Ще е облачно и дъждовно, временно с гръмотевици и рязко усилване на вятъра. Не са изключени и локални градушки. На много места в Североизточна България, валежите ще са..

публикувано на 30.09.24 в 05:00

Без ток днес

Търговище Днес от 8:30 до 16:30 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на част от с. Черковна (клиенти, захранени от СТП-2: ул. "Волга", ул. "Козлодуй", ул. "Бузлуджа", ул. "Марица", ул. "Захари Стоянов", ул. "Аврам Топалов"), общ. Търговище. Шумен От 9:00 до 17:00 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с...

публикувано на 30.09.24 в 04:52

Времето през новата седмица

В понеделник с умерен, временно и силен вятър от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Ще остане облачно и дъждовно. Все още на много места валежите ще са интензивни, със значителни сумарни количества, но по-късно те постепенно ще отслабнат. Температурите ще са почти без дневен ход – преобладаващи между 10° и 15°. Още през следващата..

публикувано на 29.09.24 в 15:06

Факелът на мира премина през Русе

Близо 50 участници от цял свят преминаха днес през Русе като част от международната инициатива "Пробег на мира", в която се включи и Община Русе. Те изминаха пътя от Вазата в Парка на младежта до площад „Свобода“, където предадоха горещия факел на мира – символ на глобалната кауза.  В щафетното бягане се включиха както русенски състезатели от..

публикувано на 29.09.24 в 14:42

Жълт и оранжев код за вятър и дъжд

Оранжев код за значителни дъждове с гръмотевици и опасност от градушки е обявен в по-голямата част от страната за днес. За северозападните области и за София град, кодът е жълт и е за силен вятър. През страната ще премине студен атмосферен фронт, облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд..

публикувано на 29.09.24 в 09:31

Разходка с кардиолог

Медика - Русе се включва в двете национални инициативи по повод Световния ден на сърцето 29 септември – „Разходи се с кардиолога си“ и Седмица на сърцето в училище, организирани от Дружеството на кардиолозите в България.   Целта на разходката с кардиолози е да се постави акцент върху редовната физическа активност – основен фактор за профилактика..

публикувано на 29.09.24 в 09:19

Консулът на Турция в Бургас посети Хитрино

Възможностите за инвестиции и задълбочаване на връзките между община Хитрино и турски общини, бяха част от темите, по които разговаряха представители на администрацията в Хитрино и Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун. Дипломатът беше на посещение в региона заедно с кмета на Къркларели Дерия Булут. Гостите бяха запознати..

публикувано на 29.09.24 в 09:02