Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Железните мъже от Шумен

Християн Маринов (вторият отляво) и Мартин Миленов (вдясно)
Снимка: Личен архив

6-то и 9-то място записаха в пазарджишкия турнир „Хеброс“ шуменските културисти Християн Маринов (22) и Мартин Миленов (21).

Те атакуваха категорията „Младежи до 23 години“.

„Организацията накуцваше и не успяхме да разгърнем своя потенциал срещу равностойни опоненти. Липсата на състезатели и амбициозни млади мъже доведе до сбиване на категориите, но организаторите все пак успяха да направят читаво състезание. Момчетата бяха доста добре подготвени и видимо над нашите килограми. Оценяването беше честно и адекватно“, каза Християн Маринов. Той уточни, че е доволен от представянето си и обеща да продължава да подобрява формата си. Целта му е да се конкурира и срещу по-тежки състезатели. Християн е четвъртокурсник в Русенския университет и учи “Транспортна техника и технологии”.

„Конкуренцията този път беше изключително жестока. A аз не успях преди състезанието да се обезводня достатъчно, за да покажа тези детайли, които съдиите търсят“, обясни Мартин Миленов. Той е фитнес инструктор и третокурсник в специалност „Киберсигурност“ във шуменския факултет на Националния военен университет „Васил Левски“.

Следващото голямо състезание по фитнес и културизъм ще е в Пловдив през септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

24-часов ултрамаратон

За втора поредна година в Русе ще се проведе 24-часов ултрамаратон. Началото е в събота (20 април) в 12 ч. на  Градския стадион. Събитието се организира с подкрепата на Общината. Тази година участие в надпреварата са заявили над 100 атлети от осем държави, съобщи организаторът Вихрен Иванов-Виро. Индивидуалните д исциплини, в които ще се..

публикувано на 18.04.24 в 16:55
Мирослава Минчева

Стрелците остават с две квоти

Мирослава Минчева завърши седма във финала на 25 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Рио де Жанейро. Състезателката от Търговище записа 13 точки, които не бяха достатъчни, за да ѝ донесат квота за Олимпиадата в Париж. С визи за Игрите във Франция са олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова, също..

публикувано на 18.04.24 в 09:23
Нургюл Салимова

Поражение за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Загубата остави 20-годишната състезателка, живееща в Търговищко, на последното осмо място в класирането с 4 точки...

публикувано на 18.04.24 в 09:20

Четвърто реми за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. Равенството дойде след 41 хода. Двубоят беше последен от първото завъртане, в което всички 8 състезателки играят една срещу друга. До момента живеещата в Търговищко шахматистка има една победа, четири..

публикувано на 12.04.24 в 05:47
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу Тан Чжони

Нургюл Салимова направи реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка  от търговищкото село Крепча  изигра спокойно партията си срещу водачката във временното класиране и фиксира третото си равенство от началото на надпреварата. С него Салимова събра..

публикувано на 10.04.24 в 06:24

Футболът се възражда в Тутракан

От години футболът в Тутракан изчезна, не в буквалния смисъл, разбира се, защото в училищата футболът и други спортове се упражняват. Но липсва Школа за детско-юношески футбол с отбор в тази възрастова група, както и мъжки футболен отбор. Община Тутракан е единствената община в Силистренска област без футболен отбор, който да участва в регионалното..

публикувано на 08.04.24 в 11:08

Шуменец в челната тройка на Европа

С бронзов медал в Шумен се завръща националният състезател по смесени бойни изкуства Виктор Иванов. Той завоюва отличието в Европейското първенство по ММА в Белград, Сърбия. Иванов стигна до третото място при мъжете до 70,3 кг.  „Доволен съм от представянето на Виктор, който още при първото си участие при мъжете влезе в челната тройка на Европа...

публикувано на 08.04.24 в 09:40