Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две по 10 години за убийство в кладенец

Снимка: iStock

10 години и 6 месеца и 10 години затвор постанови Апелативният съд във Варна за баща и син, извършили убийство.

На първа инстанция e призната вината на 45-годишния мъж и баща му, на 77 години, за това, че на 20. юли 2019 г. в търговищкото село Давидово умишлено предизвикали смъртта на 54-годишен техен съселянин. Те са осъдени да заплатят 30 хиляди лева кръвнина на братята на починалия.

От съда добавят подробности от зловещата случка. Жертвата обитавал фургон в парцел, съседен на къщата на подсъдимите. Извършителите на престъплението обвинявали съселянина си в кражба на вещи, които изчезвали от имота им. На 20 юли след почерпка с алкохол пострадалият паднал до намиращия се в имота на извършителите кладенец и заспал. Подсъдимите хвърлили мъжа в кладенеца. Тялото било открито от негови познати след няколко дни.

 Съдебномедицинската експертиза сочи удавянето като причина за смъртта.

Във фазата на досъдебното производство един от извършителите направил самопризнания.

Решението подлежи на касационна проверка пред ВКС.


По публикацията работи: Деница Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Облечи усмивка

Тази година   200 абитуриенти и техни учители се включиха в кампанията "Облечи усмивка и брой до 12", съобщават в социалните мрежи от БЧК-Търговище. Всички те направиха дарение и за деня на изпращането си от училище ще облекат тениска, изрисувана от дете с увреждане. Със събраните средства ще бъдат купени материали, необходими за работа..

публикувано на 19.05.24 в 08:58

Нощ на музеите за 17-и път

Европейската нощ на музеите отбелязват в Търговище днес. От 18 ч. до полунощ Регионалният исторически музей отваря своите експозиции и изложби за безплатни посещения.  От 18,30 ч. пред Славейковото училище ще има концерт „Пролетно веселие“ с изпълнения на фолклорните състави на II СУ „Проф. Никола Маринов“, след това на сцената ще излезе трио..

публикувано на 18.05.24 в 15:59

Касират избора за кмет на Омуртаг

Административният съд – Търговище касира избора за кмет на община Омуртаг. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му.  Делото беше образувано по жалба на политическа партия. Констатирани са нарушения, свързани с процедурата по преброяване, сортиране, отчитане и съхраняване на бюлетините. В една от секциите е установена..

публикувано на 18.05.24 в 15:26

Изложба на кучета

Киноложка изложба се открива в 10 ч. на поляната в парка „Борово око“ в Търговище. Проявата е в рамките на Традиционния пролетен панаир в града. Регистрацията ще бъде от 8,30 ч. до 9,30 ч. До участие ще се допускат кучета с паспорт, а ако собствениците са от Търговище, техният любимец трябва и да е регистриран. Участието е безплатно.  Кучетата ще..

публикувано на 18.05.24 в 08:11

Две жени пострадаха на пътя

Две жени са в болница след катастрофа, съобщават от полицията в Търговище.  Около 22:40 ч. на 16 май в община Търговище на третокласен път преди разклона за с. Макариополско 29-годишен водач е изгубил контрол над управлявания от него автомобил „Сеат Алхамбра“ на прав участък от пътя. В резултат колата се е преобърнала вляво извън..

публикувано на 17.05.24 в 11:05

Награди за изрядни данъкоплатци

Общо 40 предметни награди бяха разпределени в жребия на община Търговище за стимулиране на изрядните данъкоплатци.  Право да участват в него имаха заплатилите целия годишен размер на   дължими те местни налози в срок до 30 април , припомнят от администрацията.  Жребият беше изтеглен от 11-годишната Ивайла Димитрова. Наградите могат да бъдат получени..

публикувано на 17.05.24 в 09:22

Търговище променя картинката

В седмицата на традиционния пролетен панаир Търговище се включва в информационната кампания “Промени картинката“ . Целта е да се фокусира вниманието върху глобалния проблем с неправилно изхвърлените фасове и така да се провокира по-отговорно потребителско поведение. В рамките на кампанията в близост до сцената на #МузикаленПаркФест ще бъде..

публикувано на 16.05.24 в 08:42