Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Километрични опашки към Дунав мост

Снимка: БГНЕС

За пореден ден има километрични опашки от тежкотоварни автомобили, чакащи да преминат границата при пункт "Дунав мост". Тези задръствания станаха причина за поредица от протести на хора от близките до Русе населени места.

Всички гишета на вход и изход от страната ни работят с пълен капацитет, но заради изключително големия брой тежкотоварни камиони над 12 тона обработката на товари се бави и се образуват опашки.

Това предизвиква недоволство както у хората от близките населени места, така и у шофьорите.

Според специалисти едно от решенията на проблема е да се въведе денонощен режим на работа от служителите на Държавната автомобилна инспекция, които да отклоняват камионите за почивка.

Тъй като и това не е направено, опашките продължават.

Само през вчерашния ден през граничния пункт са излезли от България 1503 камиона, което по данни на агенция "Митници" прави "Дунав мост" най-натоварения изход от страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още 16 хиляди за водния център

Близо 16 хил. лв. събра Арена на Титаните в подкрепа на Фондация „Александър Русев“.  Общо 56 отбора, състоящи се от по един възрастен и едно дете, премериха сили на терена в зала Арена Русе.  Каузатата е за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с менталнии физически затруднения към Фондация „Александър Русев“.  По време на..

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Историята на всеучилищния химн – в изложба

Изложба на открито разказва историята зад написването на химна „Върви, народе възродени“ през 1892 г. от Стоян Михайловски в Русе. 16 пана съдържат предоставени от музея, архива и библиотеката в Русе фотографии, документи и спомени за историята на рода на Стоян Михайловски, за творчеството му и за работата му като учител по френски език в Мъжката..

публикувано на 18.04.24 в 11:13

Цветни градини в Караманово

Нови цветни градини променят облика на русенското село Караманово. Поводът е наближаващият Ден на земята – 22 април. Идеята за обновяването на центъра на селото е на местното читалище и кметството.  В засаждането на цветята се включиха служители на кметството и деца от детската градина и местното училище. Акцията продължи два дни.  Нови цветни..

публикувано на 17.04.24 в 12:26

Разбиха престъпна група

Трима мъже от Русе са задържани за участие в престъпна група с имотни измами. Единият от тях е служител на МВР. Окръжният прокурор Георги Георгиев потвърди информацията и поясни, че подробности по случая ще бъдат изнесени по-късно през деня.

публикувано на 17.04.24 в 10:11

Предупреждават за опасно време

Заради очакваното влошаване на времето от община Русе призовават гражданите да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти.  Собствениците на търговски и рекламно-информационни..

публикувано на 17.04.24 в 08:10

Дни на кариерата

21 работодателски организации се включиха във финалното събитие "Национални дни на кариерата", което се провежда днес в Русенския университет. Основната цел на изложението е потенциалните стажанти и служители да открият възможности за професионалната си реализация. Вече не говорим за "Пазар на труда", а за "Пазар на кандидата", тъй като..

публикувано на 16.04.24 в 14:09

Нова приказка на сцената

Репетиции на ново заглавие - „Маша и Мечока" по популярната детска приказка - започнаха в Кукления театър в Русе. Драматизацията е на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката ще е на композитора Станимир Иванов.  Премиерата се очаква през следващия месец. С този спектакъл..

публикувано на 16.04.24 в 11:27